Çok basit adam gibi ciddi referansları olan zor kelimelerde ilk sayfaya çıkarılmış siteleri olan ve bir kelimede sizi 300 500 TL ye ilk sayfaya çıkarırım diyen SEO culara inanmazsanız bu tip muhabbetler ile karşılaşmazsınız.
Benim gözümdeki SEO danışmanı şudur. Bolca referansı vardır. Sizi çıkaracağı kelimeden siz para kazanacağınız için bunuda düşünerek fiyat verir.
Bir kelimede bir siteyi ilk sayfaya çıkarmanın bedeli yüksektir. Gerçek anlamda profesyonel kişiler bu yüksek fiyatlara çalışırlar. Siz abi ben seni çıkarırım 500 TL ye diyen birine inanırsanız ancak yukarıda bahsettiğiniz muhabbetlerle karşı karşıya kalırsınız.
Bırakın Allahınızı severseniz üstad ya, 500 lira bu iş için az diyorsunuz merakımı bağışlayın ama kaç lira talep ediliyor acaba düzgün bir için? Bu düzgün işin içeriği ve işleyişi nasıl oluyor diye merak ettim doğrusu. SEO danışmanı ile seocuyu ayırmışsınız, pardon da farkı ne??? Biri link ekliyor, ötekisi google a hissedar mı? Bilemedim şimdi... Bir de demişsiniz ki, alıcının kazandığını göz önünde bulundurarak teklif verir. Ya karşıdaki kişi bunu sadece keyfen yapıyor gibi bir seçenek size göre olamaz yani. Varsayalım öyle bir seçenek yoksa bile, bu biraz şey gibi olmuş, patronun karını hesaplayan işçi gibi. Komik...
SEO danışmanı, çok şaşalı bir hitap... Varsa tabii.