Windows Sürümünün Hangisini Kurmalıyım?

Windows7seven.org İşletim Sistemi Tavsiyesi : Windows 7 Ultimate'dir.

Kullanıcılar XP mi Vista mı Windows 7 mi tartışmalarında kendi bildiklerini okuya dursunlar windows7seven.org olarak sizlere geniş bir açıklama sunmaya karar verdik. Son günlerde bu tip sorularla çok karşı karşıya kaldık. Kimileri windows 7 iyi diyor kimileri kötü diyor.

Konunun asıl özeti şudur.

Bu işletim sistemlerinin yüklü olduğu çoğu bilgisayar 1.5GB ram sınırının altında. Buda anlayacağınız üzere windows 7 ve vista için kötü bir durumdur. Windows 7 ve Vistayı 768MB ve 1,5 GB Ramlere sahip bir bilgisayara kurabilirsiniz fakat bunun üstüne güncelleştirmeler ve programlarda eklenince sistem en az 2GB ram'e ihtiyaç duyuyor. Çoğu bilgisayar bayileri ki biz bunlara profesyonel olmayan ve milleti dolandıran dükkanlar diyoruz, son kullanıcılara yani sizlere bilgisayar satmak için 2GB ram takıp windows 7 ve vista harika hiç kasmaz gibi tavırlar ile sattıklarını biliyoruz ve öylede yapıyorlar. Bu sistemleride aşağılayanlar ve yerden yere vuran kişiler bu firmalardan kazıklanarak bilgisayar sahibi olan kişilerdir.

XP işletim sistemi artık yeni teknolojilere açık değil ve güncelleştirmelere kapatıldı. Vista ise parası olan için en iyi çözümlerden biridir. Microsoft'un en son işletim sistemi olan Windows 7 ise XP ve Vista arasında bir köprüdür. Yani hem hızlı hem güvenilir hemde teknolojilere açıktır.

Not: Windows 7 kuracaksanız sizlere kesinlikle ultimate sürümünden başka sürümleri önermiyoruz.

Şimdi gelelim sadede Hangi işletim sistemi kurmalıyım sorusunu cevabına.

Windows 7 Ultimate için:
En az 2 çekirdekli ve 2GHZ (2000MHZ) hızında bir işlemciyi tavsiye ediyoruz.
En az 256 MB 128Bit DX 9.C Destekli bir ekran kartı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. (Oyun oynuyorsanız artık ekran kartınızı yenileyin.)
Ram konusuna gelince kesinlikle en az 2GB ram'e sahip olun.
En Az 1024*768 Destekli LCD ekrana sahip olmanız gerek. (CRT ekranlarda olur fakat görüntüler sağlık açısından tavsiye etmiyoruz)
En az 80 GB Harddisk'e sahip olmalısınız. 80 GB size yeri geldiğinde yetmeyecektir bile. Güncelleştirmeler programlar vs.

Windows 7 Ultimate için 32 bit mi? 64 bit mi?
Eğer 4 - 5 GB ram'e sahipseniz ve sadece oyun office ve internet için kullanıyorsanız 32 bit kurun. (Sisteminiz 3,25GB görecektir fakat hepsini kullanır. Aynı anda en fazla 3,25GB ram kullanabilir ki 3 GB çıkmanız bile yukardaki maddeler için imkansız gibi birşey.)
Not: 4GB ve üzeri ram'e sahip olanlar iter 64 bit ister 32 bit sistem kurabilirler. Yazılanlar sadece tavsiyedir.

Eğer programcıyım sıkıştırma, görüntü, video işleme ve 3D gibi uygulamalar kullanıyorsanız 4GB...ve üstü (Maksimum 192 GB) ram'e sahipseniz kesinlikle 64 bit kurmalısınız.

Vista için:
En az 2 çekirdekli ve 2GHZ (2000MHZ) hızında bir işlemciyi tavsiye ediyoruz.
En az 256 MB 128Bit DX 9.C Destekli bir ekran kartı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. (Oyun oynuyorsanız artık ekran kartınızı yenileyin.)
Ram konusuna gelince kesinlikle en az 2GB ram'e sahip olun.
En Az 1024*768 Destekli LCD ekrana sahip olmanız gerek. (CRT ekranlarda olur fakat görüntüler sağlık açısından tavsiye etmiyoruz)
En az 80 GB Harddisk'e sahip olmalısınız. 80 GB size yeri geldiğinde yetmeyecektir bile. Güncelleştirmeler programlar vs.
Ram konusuna gelince Vista için kesinlikle en az 4 GB ram'e sahip olmalısınız. Ram teknolojiside DDR3 ve en az 1066 MHZ olmalıdır.

XP İçin:
En az 1.5Ghz işlemcili tavsiye ediyoruz.
10 GB Boş harddisk.
128Mb Ekran Kartı
1Gb ram

Xp Vista ve Windows 7 Özellikleri için tıklayın:
http://windows.microsoft.com/tr-TR/wind ... ts/compare
Windows 7 Sürümleri Karşılaştırma ve özellikleri:
http://windows.microsoft.com/tr-TR/wind ... ts/compare