İnternet dünyası ne yazık ki uzun süreli çalışacak elemana gerçekten muhtaç. Birçok sektörde birçok web sitesi gerek içerik girecek,gerek girilen içerikleri kontrol edecek, sitede düzenleme yapacak vs. birçok alanda eleman ihtiyacı mevcut.
Son günlerde forumda sık sık Uzun Süreli Çalışacak Eleman başlıklı ilanlar açılmaya başlandı. Ancak açıkcası bu başlıklar iki taraf içinde inandırıcı gelmiyor bana...
Nedenini açıklayayım...
* Birçok kişi uzun süreli çalışacağım diyip sonrasında ilk hafta sonunda işten vazgeçebiliyor. Bunun sebebi bazen keyfi bazen zorunlu bir sebep olabilir. Ama bu açıkça ortadaki forumda bulduğunuz 10 kişinin 9'u kısa süre içerisinde ya işi savsaklayacak yada işten tamamen çıkacaktır.
* Aynı şekilde uzun süreli iş diyerek 10-20 iş yaptıran ve sonra senden mamnun kalmadım diye elamana bay bay diyen birçok iş verende mevcut. Bu sayede uzun süreli iş uygun fiyat diyen ve sonrasında bir kar elde edip işçiyi çıkarıp yenisini alan bir alanda mevcut. Buda yaşanılan şeylerden birisi.
Peki Ne Yapılabilir...
Bu sadece bir öneri ama olsun. Örneğin siteye hergün 3 Özgün Makale istiyorsunuz. Bunu kardeş hergün 3 makale yaz demek yerine bana 30 Makale paket teslim et diyin. O teslimat sonrasında makaleleri yayınlarken o kişiden veya başka birinden başka makaleler alın.
Yani bir işveren olarak kendi site takibinizi kendiniz yapın başkalarınıj insafına kalmayın.
Aynı şekilde eğer çalışansanız işi başlarken tüm şartları kabul etmeyin. Ücreti aşağı çekmeye çalıaşnlar için biraz çalışalım sonrasında fiyatta düzenleme yapalım diyerek başlatın işe.
5 liralık işi ilk gün 2 liradan yaparsanız bir hafta sonra tamam bu kadardı denildiğinde 50 makaleden 250 lira alacağınıza 150 lira almış oluyorsunuz. İşte uzun süre değil, bir paketlik olmuş oluyor.
Bunlar benim düşüncelerim. Sizlerde gerek çalışan gerekse işveren olarak konuya yorumlarınızı katarsanız sevinirim...