THR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
php nin mucidi rasmus lerdorf framework kullanmayı tavsiye etmiyor (hız açısından) fakat adını hatırlayamadığım php dünyasından etkin biri (zeev suraski olabilir) framework kullanmadan profesyönelliğe geçilmez diyordu (ee nede olsa zend kendisinin ne diyecekti )

ha bizim piyasada çoğu moda olmasından dolayı kullanıyo, çoğumuzun ihtiyacı yok

ha zaten salt oop mu framework mu tartışması biraz saçma olur oop'a bi kere bulaştınmı spagetti performansını kolay kolay yakalayamazsın

sen zaten kendine bi framework oluşturmuşsun ama adını koymamışsın
Salt Php ile framework'ü performans yönünden karşılaştırmak saçma olur zaten. Salt php her zaman en iyi performansı verir. Bende her zaman ihtiyaçlara göre framework kullanılması gerektiğini söylüyorum. 4,5 sayfalık kurumsal bir proje için framework kullanmak pek mantıklı olmaz. Ama gerçekten orta veya büyük çaplı bir proje geliştiriliyorsa framework kullanmamak ileride daha sıkıntılı bir süreç doğurur. Framework kullanarak çok daha temiz ve düzenli bir yapı içinde hareket edilir, kodların yeniden kullanılması sağlanır, hız kazanılır ve farklı yazılımcılar farklı zamanlarda bu sisteme çok daha kolay entegre edilir.

hakko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Codeigniter 'ı proje bazlı anlatan bir eğitim seti varmı acaba. Daha önce php için böyle bir eğitim seti almıştım çok yararlı olmuştu. Örneğin bir portal site tasarımını anlatacak Framework kullanılarak.
Cycl0ne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OfisSoft un var eğitim seti. Almayı düşünüyorum şu ayı atlattıktan sonra.
Teşekkürler Cycl0ne.

@hakko : Sıfırdan site yapımı anlatılmıyor eğitim setinde. Framework kullanacak kişiler genelde salt php ile birçok proje geliştirmiş kişiler olması gerektiği için, eğitim setinde framework'ün kullanımı ve kütüphanelerin kullanımı üzerinde duruluyor. MVC üzerine uygulamalı örnekler yer alıyor. Konuyu benim ticari satış alanım gibi bir çizgiye getirmemek adına eğitim seti ile ilgili sorularını özel mesaj ile veya direk eğitim seti konusundan aktarabilirsen sevinirim.