merhaba arkadaşlar.
yaklaşık 9 ayda tamamladığım (altyapı çalışmaları hariç) ilan sitemizi domain dahil olmak üzere (yeni bir daire alacağım için) satışa çıkarmış bulunuyorum.
site:
www.bizimdukkan.net
site tamamen kendi yazılımımızdır ve php + mysql ile tasarlanmıştır.
Modüller: ilan arama (sphinx + mysql) : sitemizin tüm arama altyapısı çok başarılı ve ücretsiz bir arama algoritması olan sphinx ile tasarlanmıştır. Tüm ilanların en ince detayına kadar arama yapmayı ve guruplamayı sağlayan bu altyapı, ortalama mysql'in 1-4 saniye arası getirdiği bir sorguyu (yaklaşık 1.000.000 kayıtlı tabloda denendi) yine ortalama 0,3 - 0,7 saniye arasında getirmektedir. o nedenle geliştirilmesi ve geleceğe yönelik işler yapılması için tasarlanmıştır. şu anda Türkiye'de bu altyapıyı kullanan (benim bildiğim) en büyük site sahibinden.com sitesidir.
ilan verme ve kategoriler : ilan verme sisteminde sahibinden.com örnek alınarak tasarlanmıştır. ilan kategorileri sınırsız olarak açılabilir ve yönetimi kolaydır.
ilanlar ve satın alma : şu anda sitenin altyapısı sınırsız sayıda sanal posu desteklemektedir. (şu anda finanspos kullanılıyor.) ürünlerin teklif ve satın alma süreçlerinde (satıldı,teklifiniz geçildi,teklif kazandı...vs) tüm bilgilendirmeler e-posta yoluyla yapılmaktadır. Sitemizde üyelerin kendilerine özel ilanların bulunduğu
mağaza modülü vardır.
seo ve mysql optimizasyonu : sitedeki iç bağlantılar ve gerekli seo tagları (description,h1,h2...vs) bilgimiz dahilinde son derece düzgün yapılandırılmıştır. Mysql tablolar ve indexler en üstün performans alabilmeniz için tasarlandı.
sosyal paylaşım : ayrıca sitemin facebook (96 üye), twitter, friendfeed sayfaları da bulunmaktadır. Rss beslemeleri ile buralara otomatik olarak yeni eklenen ilanlar gönderilmektedir. bu sayfalara anasayfadan bakabilirsiniz.
yönetim paneli : admin paneli görsel olarak özen gösterilmeyerek yapılmıştır. o nedenle alacak kişinin zevk ve kullanımına göre
ücretsiz olarak düzenlenecektir.
benim diyeceklerim bu kadar.
normal şartlarda sadece sphinx arama algoritması kurulumu 8000$ civarı ve sıfırdan bu özelliklere sahip bir ilan sitesi yapımı da yaklaşık 5000 TL civarıdır. Bu fiyatlar profesyonel coder ve tasarımcılardan alınmış fiyatlardır.
sitemizi alan kişi yada kuruluşa , istendiğini takdirde
site bedeli + kdv olarak fatura düzenlenebilir. alan kişi yada kuruluşa 3 ay boyunca ücretsiz teknik destek verilecek olup sonra ki destekler ücrete tabi olacaktır.
sitemiz için istenen fiyat
6,000 TL olup
pazarlık payı yoktur.
alan kişi yada kuruluşa şimdiden hayırlı olmasını dilerim.