Satış ortaklığı yöntemini ne kadar başarı ile uygulayabiliyoruz?
XTicaret sitesi üzerinden Satış ortaklığı yöntemi ile satılan ürünlerden birinin sahibinden bir teşekkür e-maili aldım. Ürününe 2000'den fazla satış ortağı olmasına rağmen satışların çoğunu sadece birkaç affiliate gerçekleştiriyormuş, bunlardan biri de benmişim.
Bana son 17 satışının olduğu rapor sayfasının ekran görüntüsünü gönderdi. Son 17 satıştan 10 tanesi benim referanslarımla satılmış durumda..
Bu elbette gururumu biraz okşadı fakat bir başka soruyu da gündeme getirdi.
Satış ortaklığı konusunda ne kadar başarılıyız?
İnsanımızın internetten para kazanma yollarına merakı aşikar. En çok kazandıran yöntem olarak da karşımıza satış ortaklığı çıkıyor ve hal böyle olunca da ilgilenen herkes bir şekilde şansını deniyor. Örneğin şuanda XTicaret'te 6000'den fazla kayıtlı satış ortağı var! Ama bunların kaç tanesinin bu işten ciddi anlamda kazanç sağladığı konusunda yukarıdaki resime bakarak fikir edinebilirsiniz.. Çok azı!
Reklam ile satış ortaklığı yapmak hakkında...
Biraz sermayesi olanlar reklam vererek satış ortaklığı yapabilirler. Fakat bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli detaylar vardır.
- Hedef anahtar kelimelerde rekabet nasıl?
- TBM oranı nedir?
- Kaç tıklamada bir satış oluyor?
- Satışlar giderlerden fazla oluyor mu?
- Ürün için talep var mı?
- Ürün satış sayfaları başarılı mı?
- Reklamlar ve ürün sitesinin içeriği adwords hesabınızın banlanmasına neden olur mu?
Yukarıdaki maddeleri çok iyi değerlendirdikten sonra Google Adwords kullanarak satış ortaklığına bir siteniz bile olmadan başlayabilirsiniz. Elbette bunun için Google Adwords'u ve yukarıdaki analizleri çok iyi bilmeniz gerekir. Sadece Google Adwords biliyor olmanız başarılı bir satış ortaklığı kampanyası yürütebilmeniz için yeterli olmayabilir.
Blogculuk ve Viral pazarlama ile satış ortaklığı yapmak hakkında...
Blogculuk ile satış ortaklığı yapmak istiyorsanız ürüne odaklı bir blog yazmalı ve SEO uygulamarı + viral pazarlama ile kaliteli hedef kitleyi sitenize çekmelisiniz. Size abartmadan söylüyorum, sadece hedef 200 ziyaretçisi olan bir siteden aylık 1000 TL'den fazla gelir elde edebilirsiniz.
Önüne gelenin tıkladığı (video siteleri gibi) sitelerde kaliteli hedef kitle yoktur. Örnek; bir ürünün reklamını 300 hiti olan bir blogda yaptığımda günde 50-100 TL kazandırırken, aynı ürün 15k bir video sitesinde yaptığımda bir hafta boyunca 1 TL bile kazanamadım.
Çünkü hedef bloguma gelen kişiler zaten benim tanıttığım ürünleri arıyorlar. Bloga gelip ürün hakkında tatmin edici bilgileri bulduktan sonra geriye sadece tıklayıp satın almak kalıyor! Fakat video sitesinde sadece amacı zaman öldürmek isteyen kişiler var. Reklama tıklayıp ürünü inceleseler bile satın alma süreci 1 haftadan 1 aya kadar yayılabilir ve bu durumda kazanamazsınız!
Bazı kazançlı satış ortaklığı siteleri --1.) XTicaret Sitesi |
Üye ol Notlar ; Türkçe | Üyelik 20 TL | 15 günde 1 ödeme yapıyor | %15 komisyon alıyor | %10 vergi kesiliyor
Alttaki resimler XTicaret sitesindeki kazanç ekranımın bir kısmının ekran görüntüsüdür.
--2.) Plimus | Üye ol Notlar; İngilizce | Üyelik bedava | Ödeme her ayın 15 | Her türlü ödeme alma imkanı var
Alttaki resimde Plimus sitesindeki kazanç ekranımdan bir kesit görebilirsiniz.
Umarım birkaç kişinin yeni birşeyler öğrenmesine yardımcı olmuşumdur.