Koşanbit yorumun için teşekkürler ben fiyatları TEST amaçlı ve olabilecek rakam olarak yazdım net rakamlar bunlar değil zaten. İkinci bir olay ise şudur amacım sunucuyu kendileri toplasınlar daha açık örnek vereyim size...
Örneğin : Ni.Net'ten barındırma hizmeti aldınız 50 TL dediler size ( HAT + Elektrik Ücreti ) bendende örneğin E5540 işlemci + 5 adet 4GB ram + 2 adet 2TB hdd alacak. Anakart + Kasa eklenecek ve DC ye gönderilecek.
E5540 : 100 TL
5x 4GB: 150 TL
2x 2TB: 60 TL
Toplam: 310 TL bana aylık ödenecek. DC'ye aylık 50 TL toplamda 360 TL sunucusu olacak. Buradaki amacım elimdeki işlemci + ram + hdd vs.. değerlendirmektir. Sanırım biraz daha anlaşılır açıklama olmuştur.
Sonuç itibari ile elinizdeki sunucu şöyle olacaktır.
E5540 - Nehalem Serisi
İşlemci: 1x INTEL QUAD-CORE XEON E5540 Nehalem 2.53 GHz 8M Cache L2 Cache
Hdd: 2x 2TB = 4 TB SATA2 HDD
Ram: 20 GB 1333 MHz DDR III ECC RAM ( 96 GB Destekli )
Ip: Anlaştığınız DC'ye bağlı
Port: Anlaştığınız DC'ye bağlı
Hat: Anlaştığınız DC'ye bağlı
Trafik: Anlaştığınız DC'ye bağlı
MRTG: Anlaştığınız DC'ye bağlı
Aylık: 360 TL
DC :Anlaştığınız DC
Benimde b elirtmek istediğim bu aslında. Bundan 1 sene önce olsa, herkes koşardı. Şuan büyük veri merkezleri, müşterilerine uygun fiyata, uzun vaadelerle sunucu satın alma veya kiralama imkanı sunuyor. Yukarıda yazdığınız fiyata, o sunucudan 2 veya 3 adet kiralamak mümkün markalı olarak. Dediğim gibi amacım satış baltalamak değil ama piyasanın durumu bu. Bunu çoğu veri merkezi sağlayabiliyor. Tabi bazıları tahaaüt ile sağlıyor, bazıları direk sağlıyor v.s bu değişebilir. Kişisel fikrim elinizdeki donanımları kendi projeleriniz için değerlendirmeniz, bu şekilde heba olup giderler.