Selamun aleyküm arkadaşlar..

Şimdi benim takıldığım bir nokta var size danışmak istedim...

sitenin girişine bir intro yaptım.. introda toptan ve parakende diye iki tane butonum var.. toptana tıklayınca index.php?tip=toptan parakendeye tıklayınca index.php?tip=parakende diye link gönderiyorum.. index.php dosyasında tip değişkenini $tip = $_GET['tip']; diye çekip $tip değişkenine değer olarak atıyorum...

asıl mesele şudur. bu toptan parakende farklılığı sadece ürünler sayfasında farklılık gösterecek. yani ürünler sayfasına şöyle bir link yapmam lazım..

<a href="index.php?islem=urunler&sayfatip=<?php echo $tip ?>>Ürünler</a>

aşağıda ise
if ($sayfaTip == "parakende")
{
include ("parakendeUrunler.php");
}
else if($sayfaTip == "toptan")
{
include("toptanUrunler.php");
}
Şeklinde bir kontrol yapmam lazım. Flashtan siteye ilk girişte ürünler butonu GET ile çektiğim $tip değişkenine göre link alıyor orada bir sorun yok.. ama sitenin içerisinde örneğin iletişime sayfasına tıklayınca ürünler butonundaki
index.php?islem=urunler&sayfaTip= olarak değişiyor yani site içinde gezince $sayfaTip değişkeni değerini hafızasından siliyor..

Sanırım bu flashtan yolladığım tip değişkenini bir sessiona yada bir cokkie ' e atmam gerekiyor.
yani birşekilde flashtan yolladığım degeri kullanıcıya özel birşekilde hafızada tutup Ürünler butonundaki sayfaTip değişkenine flashtan gelen değeri eşitlemem gerekiyor yapamadım gitti..
yardım edermisiniz. ?

Teşekkürler.