5 TL'ye host satanlar bile var alırsın 50 mb'lık bir host kullanırsın ne güzel.
size pes diyorum. daha işi paraya vuruyorsunuz. önce baştan sona okuyun bi .
Kaba taslak bir elektrik sarfiyat hesaplaması yapalım, sadece kasanın çalıştığını düşünürsek saatte 150 watt harcama söz konusu olsa.
24 saat x 150 watt = 3600 watt yani günlük 3.6 kw tüketim
30 gün x 3.6 kw = 108 kw aylık tüketim.
1 Kw elektriğin konut için birim fiyatı 0.21 tlden fazlaydı yanılmıyorsam, okul için biraz daha düşüktür 0.20 den hesaplarsak.
0.20 tl birim ücret x 108 kw aylık tüketim = Elektrik faturasına aylık binecek yük tahmini olarak 21.5 tl, vergisiyle 30 liraya yaklaşır.
Karışıklık olmasın bu tutar sadece sunucunun 1 ayda yaptığı sarfiyattır ve 150 watt tüketim yaptığı düşünülerek hesaplanmıştır.
Ayrıca 8 mbit adsl bağlantının upload hızı 0.80 mbittir. Bu da saniyede 90 kb civarı veri çıkışı olabilir demek. Ayrıca adsl hattı asimetriktir, okuldan biri 5 mblık bir dosya indirdiğinde upload hızı aynı oranda düşecektir. Sorun yaşamamak için interneti sunucu haricinde kimsenin kullanmaması gerekli.
Yani değmez
açıklamanız için çok teşekkür ederim. şu başlık altında adam akıllı tek açıklama sizinki olmuş.
Anlamadığım bir konu var gıcık olan biri siteye hiti basarsa ne olucak ?
burada okul sitesinden bahsediyoruz. ticari bir kaygı güden kurumdan yada hit bekleyen forumdan değil. ne gıcıklığı ? kaldı ki site kapalı kalsada bizim için çok büyük bir problem değil zira okul sitesi bu çok önemli değil.