Zirvehosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reseller alan hosting satmaya başlıyo. Dün reseller veriyosun ertesi gün bakıyon çocuk çıkmış piyasaya kampanya yapıyo, hosting 5 tl olur mu? Tamam arada bir yaparsın kampanya 2-3 yılda 1 kere yaparsın ama daha dün girdin bu tür şeyler hoş değil 2 paket sigara parası için koşturan insan var piyasada. Sonra ne oluyo? Hosting Şikayetleri bölümünü görüyoruz hergün birisi var.
O zaman ya "reseller kavramı"nın bitmesi lazım ya da net.tr uzantı dışı host satamaz diye bir yasanın çıkması lazım. Devlet tanımadığı alanda yasa çıkarmaz, tanırsa da vergiler yükselir, internet büyük olduğu kadar küçük de bir alem olduğu için Türkiye'de sunucu barındırma diye birşey olmaz. Herkes, birbiri ile rekabet edebilen "yurtdışı firmaları" ile alış-veriş yapar.

Hayatımda ilk aldığım Türk bir hosting firmasına kandım,
hayatımda ikinci aldığım Türk host firmasına da kandım,

şuan üçüncüdeyim, bu da rapidswitch'ten sağlıyor.

Şuanda Türkiye'de kaç tane sunucu barındıran "şirket" var?, kaç tane "hosting firması" var?

Sayayım, radore, ni.net.tr. Başka? Yok aklımda.

Daldan dala yaptım biraz ama bu konunun en kısaltılmış hali gibi oldu.

Şuna da değineyim ki bu da beni rahatsız ediyor: teknoloji lakabı. ateknoloji, bteknoloji adında alan sağlayan "firma" denilen olay var. Arkadaş bir Intel misin ki sen teknoloji diyorsun? Geliştirdiğin birşey var mı? Alıp satıyorsun, eski bakkallar gibi "ticaret" ünvanını kullansana.