Caffeine backlink olayındaki saçmalıkları düzeltmeye başladı bu yüzden önceden yanlış politikayla başarı elde edilirken artık bu başarısızlığa dönüşmeye başladı. Profil linkleri, bloglara yorum atmak vb gibi olaylar yararlı veya zararlı ancak ciddi bir kazanç ve ciddi bir başarı için en önemli etkenlerden biri artık site içidir. Site içi link ağı (yıllar önce bahsetmiştim bir yazımda), içeriğin yararı ve site ile bağdaşması ... gibi birçok site içi etken önem kazanmıştır. Google'ın değil de ziyaretçinin gözüne girmeye başladığınızda gerçek başarıya ulaşılacaktır. Google ziyaretçilerin sevdiği siteyi sever. Önce site içi, sonra site dışı gelir. Tanıtım yazısı olayı da popülerleşmeye başladı bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta onlarca sitede aynı tanıtım yazısının bulunmaması gerektiğidir, tanıtım yazılarını farklı şekillerde yayınlatın. Doğal backlink kilit noktadır, burada okunanlardan çok kendi yolunuzu, kendi deneyimlerinizle belirlemeniz gerekmektedir. Aynı taktik ile binlerce kişi başarılı olamaz, herkes kendi taktiğini kendi belirlemeli. Deneyerek, çabalayarak doğru taktiğe ulaşabilirsiniz.
+Ek olarak: Cssdrive'ın forumları listedeki siteler arasından en uygun forumdur.