pool kesin alamaz diyemeyiz. sercan.com a aynı şekilde ilgi vardı pool kaptı. prerelease zaten bambaşka bir olay, yakalama ile alakası yok. ben 3 firmadanda backorder yaptım, hangisinde kalırsa artık. intrustdomains i de unutmamak lazım, süpriz yapabilir.
ben derim. mesajımda da %100 emin bir şekilde domaini pool'un alamayacağını söyledim. daha önceki konumda da backorder sisteminin çalışma sisteminin ne olduğunu belirtmiştim, sen de paylaştıklarımın tam tersi bi düşünce belirtip ısrar edip durmuştun. ben domaini pool'un kapamayacağını zaten biliyordum. mesajımda da dedim %51 namejet, %49 snapnames diye. çok küçük bir farkla namejet kaçırdı domaini. ama sen illa pool alabilirdi diye tartışabilirsin.
bkz:
https://www.r10.net/dusecek-domainler...gin-bilgi.html
pending delete konumundaki domainleri anlaşmalı firmalar kapacak diye birşey yok. hele ki pool'un anlaşmalı olduğu bir firmadan pending delete konumuna gelen bir domaine 60 kişi backorder vermişse o domaini pool'un alma olasılığı %10'ların bile altındadır. bunu backorder sistemlerinin algoritmasını incelersen ancak idrak edebilirsin. sen yine de pool'dan backorder vermeye devam et. belki anlaşmalı olduğu firmalardan pre release olarak ihaleye çıkardığı domainleri kaparsın. pending delete olanları da başka firmalardan toplarsın.