Mesut'un Almanya'yı seçmesini yanlış buluyorum, bu benim kişisel kanaatim ancak kendisine de saygım var. Sonuçta adamın Türkiye'de kaldığı toplam süre ne kadar, milliyetçilik duygularını hissettiği süre ne kadar? Biz yıllardır, Türkiye'deyiz, buranın havasını soluyoruz ama adam yıllardır Almanya'da, orada görmüş geçirmiş, bizim gibi düşünmesini, Türk Milli Takımı'na can-ı gönülden bağlı olmasını bekleyemeyiz. Ha ben Türkiye'ye hiç gelmemiş olsam dahi yine de Türkiye'yi seçerdim ayrı mesele de, Mesut'a yapılan linç girişimini haksız buluyorum.
Fatih Terim, ondan öncekiler, ondan öncekiler ve ondan öncekiler... Hepsi beleşçiydi. Yurtdışındaki yaşı ufak Türk kökenli çocukları araştırıp izlemek yerine yaşı gelip yıldızı parladığı zaman Türk Milli Takımı'nı seçmesini istediler. Adamları bir kez bile izlemediler, ilgilenmediler, konuşmadılar ya da araya adam soktular (Erman Toroğlu gibi) ve milli takıma gelmesini beklediler. Yok yahu... Yok öyle şey... Herkes senin benim gibi milli takıma gönülden bağlı değil ki... 21 yaşına gelmeden çok çok önce, daha çocukken ikna etmeliydiniz..
Mesut'tan daha çok konuşulması gereken konu bu bence; araştırma konusu.