root olmak, root yetkisine erişmek, uid=0 olmak, daha fazla nasıl izah edeyim bilmemki, şimdi her işin yada ortamın belli bir argosu yada dili vardır diyeyim, call centerda çalışanlar için izin günlerine off demek gibi, vardiya sisteminde çaılaşnlar için shift demek gibi, anlatabildim umarım ???
anladım, bana bir adet o küçük kodcuktan yazabilirmisiniz acaba, safe mode açık olan bir serverda kullanabilmek için, hani dedinizya küçük kodcuk, mümkünse bana okumanın da kapalı olduğu bir serverda, dosyaları okutabilecek bir kod yazınız lütfen.
burda ne söylemek istediğinide tam anlayamadım açıkcası
yani evet sunucu yöneticisi arkadaş scriptlerin yüksek seviyeli bir kullanıcıdan çalıştırılmasını sağlayacak kadar aptalsa ulaşılabilir.
Olaylar okadar basite indirgenmişki, amaaaaaaaaan ne var sanki bunda der gibi bir hava sezinliyorum, komik

Hmm senin tabirine göre sunucu yöneticilerini %90lık kesimi aptal oluyorlar.
Konu zaten kişinin kernel kodlarına bakarak ooooo abi bu ne demesi değil, şimdi burda tutupda bi hacker gibi düşünmek, yada mantığı nedir onu anlatmak gibi bir şey yapmayacağım zaten burdaki konuda linux serverın güven vermemesi değilmi.
Neyse size iyi gülmeler arkadaşım