Turkcell kurumsal hat alıyorsun önce. Sonra çözüm ortakları var onlardan toplu sms satın alıyorsun. benim yaptığım işlemleri sırasıyla anlatayım sana,
(kontörlü olarak anlatıyorum)
1. Bireysel kontörlü Turkcell hat satın aldım,
2. Müşteri hizmetlerini aradım ve (kurumsal hat satın almaya bağlan) bireysel kontörlü hattımın kurumsal hata dönüştürülmesini istediğimi söyledim,
3. Bana gerekli evrakların ne olduğunu söyledi ve sözleşmeyi göndereceklerini bildirdiler,
4. Birkaç güne kadar sözleşmem geldi gerekli evrakları hazırlamıştım zaten sözleşmeyi doldurup onlara gönderdim,
5. Kurumsal hat geçiş işlemini arayıp teyit ettiler
ara not: benim çalıştığım yerde bu işlemleri yapabilmem için vekaletim var
6. Sonra mobildev diye bir firmayı önerdiler (çok ilgileliler kesinlikle tavsiye ederim, Duygu Hanımla irtibat kurabilirsin) buyur burada sitesi
http://www.mobildev.net/
7. Bana mail ortamında sözleşmeyi gönderdiler ve gerekli yerleri doldurdum (toplu sms sözleşmesi)
ara not: gözükecek ismin yani numara yerine gözükecek ismin jenerik olmaması gerekiyor eğer jenerik bir isim olacaksa o ismin tarafınızca tescil edilmiş olması gerekli
8. sözleşmeyi ve gerekli formları doldurdum, numaramın gözükmesi gereken yerde hangi ismin gözükeceğini yazdım (11 karakter)
9. Evraklarım onaylanınca Turkcell yine aradı ve mobildev firması ile yaptığınız sözleşmeyi onaylayıp onaylamadığımı sordu, bende onayladıktan sonra bana gerekli bilgilerin olduğu hem sms hemde mail gönderdiler,
10. Tekrar mobildev firması aradı ve uzun uzadıya programla ilgili ve sistemle ilgili detayları tekrar etti ve herhangi bir durumda destek merkezimizin hazır olduğunu söyledi (yukarda dediğim gibi çok ilgili bir firma)
11. Toplu sms ön ödemesi ve toplu kontör satın almak için bir numara arıyorsun ve talebini açıyorsun sana banka hesap numaralarını veriyorlar, hangi bankadan havale veya internetten eft farketmez parayı gönderdikten sonra dekontunu istiyorlar (bazen) sonra programı mobildev sitesinden indirip kullanıcı ve şifren ile bağlanıyorsun,
ara not: Parayı yatıracağınız zaman mutlaka turkcell tarafından size verilen sanal numarayı yazmayı unutmayın.
12. Sms gönderim şartlarını mobildev firmasından öğrenebilirsiniz, zaten program gayet basit, 160 karakter gönderim yapabiliyorsunuz gönderilemeyen mesajlardan iletilemeyen olursa mesaj iptal ediliyor ve kontör olarak tekrar geri yükleniyor (bu çok iyi)
13. Hattını açtırırken hiçbir kampanyaya kayıt olma, yurdışına da veri ve telefon görüşmesine kapat hattını, (eğer ihtiyacın yoksa ne olur ne olmaz

)
14. Her mesaj 1 kontör 1 kontör:10 Kr. yani 100 liraya 1000 kontör gönderiyorlar (diğer paketler turkcell sayfasında mevcut) Zaten bunlar mobildev ve Turkcell detaylıca sana anlatıyorlar.
Yazım hatası yaptıysam kusura bakmayın

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Dip Not: kurumsal faturalı almanı önermem ama alırsan Turkcell kurumsal servisi hattı sana ücretsiz kendileri teslim ediyor ve sözleşmeyi ayağına getiriyor. Gerisi zaten aynı attığın mesaj kadar ödüyorsun toplu para vermiyorsun.
ALINTI DEĞİLDİR ALINTI YAPACAKSANIZ LÜTFEN KAYNAK BELİRTİN.