akbalix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kural esnek derken okuyanların benimde bu düşüncede olduğumu tahmin edeceklerini düşündüm.

Site satışında böyle bir kural olması, uyulması gerektiğini anlatır ama % 100 güvenilir ve sağlıklı olan budur diyemeyiz.

Radmin eğer bizim düşündüğümüz gibi bu forumun sahibiyse ve bu tarz bir düşüncesi varsa (ki forumun geneli bunu istiyor) kuralı düzenlemek ve yönetime bunu bildirmek fazla vaktini almaz sanırım.

Bu kuralın kaldırılması yönetim içinde zaman tasarrufu sağlayacaktır. Kuralı 3 defa da alt alta yazsanız kişi haklı sebeplerle linki vermek istemeyebilir.
Kuralı eleştirmek hakkımız, "%100 sağlıklı olan uygulama budur" demedim, ancak mevcut kurallara bakarak "%100 doğru olan uygulama budur" diyebilirim.Bu tıpkı şuna benziyor;

Türkiye liglerinde oynanan bir futbol maçında gole giden bir topun defans oyuncusu tarafından elle tutulması hatta topa elle dokunulması futbol kurallarına göre penaltıdır. Hakemin bu olayı görmemiş yada görmek istemiyor olması penaltı olduğu gerçeğini değiştirmez. Eğer penaltı verilmediyse bu haksızlıktır kural ihlâlidir. Hakem "hadi canım bu seferlik böyle olsun" şeklinde yaklaşamaz çünkü rakip takımın hakkı yenmiş olur.

Ha bu kural elbetteki eleştirilebilir. Siz derseniz ki defans oyuncusunun topa elle müdahele etmesi sonucu penaltı verilmesi yanlış bir uygulamadır, oyunun devam etmesi gerekir o zaman Türkiye Futbol Federasyonu (yada kuralları her kim koyuyorsa o) kuralları düzenler. O zaman da kanun uygulayıcılar(hakem) bu tür pozisyonlarda penaltı vermez. Kimse de hakeme "neden vermedin?" diyemez çünkü kural budur.

Ama eleştiriler yada öneriler kurallara yansımadıkça o link konuya eklenmeli, o pozisyon penaltı verilmelidir.