akbalix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kural esnek..
Alıntıladığınız mesajın yayım tarih ve saatini bilmemekle birlikte düşüncemi söylemek isterim. Eğitim durumunuzu bilmediğim için müspet hukuku bilmeyen birine anlatır gibi anlatacağım, lütfen kusura bakmayın.

Hukukta hiyerarşi vardır. Bu hiyerarşi şöyledir; Anayasa > Kanunlar > KHK'ler > Tüzükler > Yönetmelikler > İçtihad'lar > Bilimsel görüş ve Doktrin'ler

Hüküm verirken önce Anayasa'ya bakılır, çözüm bulunamazsa Kanun'lara, daha sonra KHK, Tüzük, Yönetmelik, İçtihad'lar, B.G ve Doktrinler değerlendirilir.

r10 forum kurallarını Anayasa, site satış kurallarını Kanun olarak ele alabiliriz. Dolayısıyla site satış kuralları forum kurallarına aykırı olamaz. Örnek: +18 link paylaşmak forum kurallarına göre yasaktır, dolayısıyla site satış kurallarında ayrıca belirtilmese bile +18 link paylaşılamaz.

Alıntıladığın radmin'in mesajı ise yalnızca doktrin olabilir. Yani hiyerarşinin en sonunda yer alan birim. Konumuna ve yetkisine elbette lafım yok, buyursun yönetim bu alıntıladığın detayı site satış kurallarına koysun bizim de söz söylemeye hakkımız kalmasın.

Neden mi bu kadar büyütüyorum çünkü artık kendi adıma sıkıldım her satış konusunda aynı olayın yaşanmasından. Kural yazacaksın diyorsa yazacaksın, kanun koyucular değiştirsin kuralı, hiç kimse birşey söyleyemesin.

Verdiğim rahatsızlık için özür dilerim, anlayışla okursanız haksız olmadığımı göreceksiniz. İyi forumlar.