Cpanel yazılımcılarını yakınen tanıyan biri olarak konuşmak istiyorum. Cpanel eğer bu projeyi bitirir ve de uygun fiyata lisanslama yapar ise, çok çok çok emin konuşuyorum. Parallels adlı bir şirket kalmaz
Nokia ile Apple arasında tercih edilen telefon modelleri gibi bir olayı var. Kullanıcı seçiyor kendine uyanı.
Benim kişisel görüşüme gelecek olursak,
Plesk paneli en iyi bilen kişilerden biriyim. Plesk panel ile ilgili makalelerim internetde bir çok kişiye bir çok şey öğretiyor.
Evet plesk hatalarının neredeyse tamamını da giderdi. Ama cpanel windows konusunu oturtur ise, plesk ile işim olmaz diyebilirim. Çünkü güvenlik açısından Plesk sürekli sorun yaratan bir panel.Sürekli optimize edilmeli. Bug çok fazla..
Şu an için plesk tercih edilmeli. En iyisi o şu anda..
Saygılarımla,
Aytaç Engin
Zed Teknoloji
Parallels'in bence Plesk umurunda bile değil. Osman bey'in de dediği gibi Parallels sanallaştırma konusunda gerçekten uzman bir şirket. Plesk'in ortadan kalması bence Parallels'e hiçbir zarar vermez. Tam aksine, yükünü azaltır
Parallels firması komple Plesk üzerine kurulu bir şirket değil. Asıl gelir elde ettikleri iş kanalı cPanel’in olmadığı bir sektör. Yani sanallaştırma sektörü.. Enkompass tutarsa Parallels değil ama Plesk ortadan kalkar diyebilirim..
Çünkü cPanel teknik ekip ve satış sonrası destek konusunda en iyi kontrol panel yazılımcılarından biri.. Bu konuda Parallels kesinlikle oldukça kötü. cPanel’in reklamını yapmak için böyle söylemiyorum çünkü her iki firmanında Türkiye’de partnerliğini sürdürüyoruz

gerçekler bu şekilde. Enkompass için şuan biraz daha zaman gerekir ama bence bundan çok değil 1-2 yıl sonra bence hosting otomasyon sistemleri yazılım sektöründe bayrağı Enkompass alır.
Tamamen haklısınız. Unutmamak gerekir ki Microsoft'un da desteği beş para etmez ama hepimiz kullanıyoruz
Windows Server konusunda Plesk piyasaya oturmuştu ama beli bükülecek gibi gözüküyor. Bunu zaman gösterecek...