Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhabalar,
Seo konusunda üst düzeyde arkadaşlarımızın yazılarıyla, makaleleriyle gerek R10.net'te gerekse seo bloglarında karşılaşıyoruz.Yararlı bilgilerin yanı sıra, bence en büyük eksik noktaya kimse değinmiyor.
Yabancı Siteleri Örnek Alıyoruz
- Bence büyük bir üzüntü, ne yazık ki yabancılar bu işte bizden bir adım öndeler gibi görünüyor, araştırmalar, çalışmalar büyük ölçüde yabancı sistemlere göre örnek alınıyor ve ona göre düzenleniyor.
Ama......
- Atladığımız bir nokta var. Makalelerde sık sık karşılaşıyoruz bu cümleyle " Yabancılar bir bütünlük içerisinde " Size de tanıdık geldi mi ?
Ne yazık ki yurdum webmasterları bu noktada egoist denilecek kadar gerideler.Kendi siteleriyle aynı sektördeki sitelerle rekabetten öte çatışma içerisindeler.Botnet saldırı yapılan siteler, spama düşürmek için ezeli rekabet.Rekabet güzeldir fakat biz bunu abartıyoruz.Bir sözle devam etmek istiyorum.
" Gücünüzü rakibinizin zayıflıkları üzerinde odaklayın.. " Bruce D. Henderson
Link Wheel deniliyor yani " Link Ağı " ve biz bunu bireysel yapmaya çalışıyoruz.Muhakkak yararlı bişey fakat daha da güzel şekilde kurulabilir. Örneğin " Rakip siteyle " birlikte çalışarak.
Velhasıl kelam,
- Rekabet söz konusuyla belli standartlar dışına çıkılmamalı.
- Rakip sitelerimize etik olmayan şekilde davranılmamalı.
- Sonuçta sizin karşınızdaki de bir insan onunda hakları var, en önemlisi kul hakkı.
Sözlerimi küçüklükten beri duyduğumuz fakat anlamını internet sektöründe öğrendiğim bir sözle bitirmek istiyorum..
" Kendine yapılmasını istemediğin bir davranışı, başkasına yapma " Wicca Kuralı
Umarım yeterince birlik,beraberlik mesajı vermişimdir ve bazı psikolojilerin değişme zamanı geldiğine inanıyorum.
Selametle..