Google, siteleri sektörlerine göre kategorize ederken, sitelerin sektörlerindeki lider kelimelere göre sıralamda kalmasına, öne çıkmasına veya alt sıralara düşmesine neden olarak, mevcut bir rekabet oluşturmuştur.
Rekabet ağır kelimelere örnek vermek gerekirse, gazete, sağlık, haber, spor, dizi, film gibi tek kelimelik ve genel bir anlamı ifade eden sektörel bazlı anlamlara sahip olan sözcüklerdir. Google, bu kelimeler için birinci sayfa, birinci sıra mücadelesi veren siteler arasında hakem görevi görerek, hangisini daha öne taşıyacağına karar verir..
Bu karar mekanizması çok adil işler, o kadar adil işler ki, adaletin şeffaflığından seo konusunda araştırma yapan herkes şikayetçidir.. Şaka bir yana, google sahip olduğu algoritmayı düzenli olarak değiştirir. Tam çözdüm dediğinizde, yeni bir algoritma ve yeni özelliklerle google kapıdan göz kırpar size. Ama kalıcı birtakım özellikleri yok değildir, örneğin kelimelerdeki rekabet oranı asla düşmez, aksine yükselir. Bu yükselişle birlikte adwords reklam popülerlik kazanır ve her aramada göreceğiniz o sarı alan, parası olanlar için ayrılmış protokoldür.
Devamı için: http://www.kamilce.com/google-ve-kelimede-yukselme.html
not: paylaşımdaki yazı
bu konudaki arkadaşın ücretli talebi olduğu için hazırlanmış ancak yazılar ücrete tabi alınmamıştır. Bu nedenle, değerlendirmediğim atıl duran site üzerinde yayınlıyorum. r10'da tartışmaya açıyorum yazıların kalitesini. Yazılar kaliteli bulunursa da arkadaşın gereksiz yere gönüllü olmadığı bir ödemeyle iş konusu açarak insanların vaktini çaldığı için gerekiyorsa
banlanmasını istiyorum
tşkler.