Başbakan değil Cumhurbaşkanıydı hocam o sözü söyleyen.
Haberin
Kaynak linki BAŞBAKAN NASIL GİRİYOR?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım ayında gerçekleştirdiği Hindistan ziyareti sırasında 'Çarşaflı kadınlara CHP rozeti takılması' ile ilgili tartışmalara değinirken, ''Size daha enteresanını söyleyeyim; YouTube filan, onlara bir girerseniz, oralarda, aynı partinin bazı toplantılarında, maalesef bırakın çarşaflıyı, başörtülülerin dahi oralara nasıl sokulmadığını görürsünüz. Onlara karşı nasıl bir mücadele yürütüldüğünün belgeleri bizim elimizde var'' diye konuştu.
Erdoğan'ın bu sözleri üzerine bir gazeteci, ''YouTube'a girilmiyor'' şeklinde cevap verdi. Erdoğan'ın bu çıkışa cevabı ise ''Ben giriyorum, siz de girin'' oldu.
Başbakan'ın girebildiği YouTube, IP engellemesiyle karşı karşıya, ancak, Google'ın sahip olduğu İnternet sitesinin sadece bir IP adresi bulunmuyor. Hemen her ay artan bant genişliği (bandwidth) ihtiyacını karşılamak için yeni IP adresleri kaydı yapan YouTube'a, işletim sistemlerinin alan adlarını henüz engellenmemiş IP adreslerine yönlendiren "hosts" bağcığını değiştirerek erişmek mümkün.
Sıradan kullanıcıların da İnternet üzerinde yapabilecekleri kısa bir aramanın ardından işletim sistemlerine uygun YouTube'a özel "hosts" dosyasına ulaşmaları ve bu dosyaları sistemlerine tanıtarak YouTube'a girebilmeleri mümkün. Bu alternatifi sistem yöneticilerinin kısıtları nedeniyle uygulayamayan kullanıcıların ise, görece daha basit ve etkin olan vekil sunucu (Proxy Server) ve vekil İnternet siteleri (Web Proxy) gibi yöntemlerle YouTube'a erişmeleri mümkün.