WordPress Seo konusunda gerek kendim tecrübe ettiğim,gerekse internetteki forum ve bloglardan aldığım bilgiler ışığında bazı gerçeklere ulaştım.Bunlar WordPress bloglarda seo yapımı için gerekli temel kavramlar olarak göze çarpıyor.Bu yazıyı tamamen amatör bir WordPress yazarı olarak ve Seo’nun 10′da 1′ini anca bilen biri olarak yazıyorum .Sadece 8 Eylül’de girmiş olduğum WordPress Dünya’sında sonradan öğrendiklerimi paylaşıyorum.
Wordpress’te Seo ayarlamalarınız için aşağıdaki olmazsa olmaz 4 şartla başlamanızı tavsiye ediyorum.Kendinizi ilerleyen zamanlarda geliştirirseniz,başka taktikler de bulursunuz ve umuyoruz ki bize bunları söylersiniz
-All in seo pack: Seo’ya bu eklentiyle başlıyoruz.Çünkü bu eklenti ücretsiz ve çok işlevli.Admin panelinizdeki ayarlardan WordPress blogunuzun link,başlık yapısı; keyword,meta açıklamaları gibi optimizasyonları yapıyoruz.Ayrıca yeni yazı eklerken,yazı editörünün alt tarafında yazı için girebileceğiniz meta açıklama ve anahtar kelime (keyword)’ler de mevcut.Size önerim yazdığınız yazılar için meta açıklamalarını anahtar kelimeleri makul bir düzeyde kullanarak elle girmeniz.
-Sitemap:Site haritası eklentisi ile Google’a linklerimizi daha rahat bulma ve dizine ekleme imkanı sunuyoruz.Bu eklenti ayrıca ping ayalarını da içermesinden ötürü,indexlenmenizi hızlandırıyor.Sizin için otomatik oluşturduğu Sitemap’ı Google Webmaster Tools’tan Google’a göndererek arkanıza yaslanıyorsunuz,geri kalan iş Google’ın indexi ve sizi listelemesi.
-Robots Meta: Daha önce bu eklentiyi burada anlatmıştım.Eklentinin önemi büyük.Çünkü Robots Meta index ve linklerin takip edilmesi (nofollow,dofollow) ayarlarını,oldukça geniş bir kontrol mekanizmasıyla size tek panelden yönetme imkanı sunuyor.Ayarları için eklenti hakkında yazdığım makaleye bakabilirsiniz.
-Pagenavi:Sayfa sıralama eklentisi,Wordpress bloglar için aslında çok önemli.Eski yazılarınıza Google ve diğer arama robotlarının ulaşıp o sayfaları dizinlerine güncellenmiş halleriyle göndermeleri Seo açısından çok yararlı.Fakat sayfa sıralama eklentisi olmadan sadece 2.sayfanın linkine ulaşılabiliyor.Bu eklenti size sayfalarınızı ilk sayfadan itibaren sıralayor.
Bu yazının orijinali http://www.gundemblog.com/wordpresst...-olmazlar.html sayfasındadır.