Sen çok istedin belki okuyabildin ancak ben çok istememe rağmen zamanında okulumu ege universitesi daha ilk senemde bırakmak zorunda kaldım. Bakmakla yükümlü olduğum 6 nüfus vardı. Peki söylermisin ben burs aldım part time iş yaptım bi şekilde okul harçlıklarımı çıkardım, peki ya ailem ne olacaktı. Biraz mantıklı olun. Allah çok şükür o günleri geride bıraktım. Ancak O günler gittimi gelmiyor. Okumak isteyipte okuyamayan gerçekten okuyamayan binlerce insan var. Bu haksızlık. Ha dersen sen askerlik yaptınmı yok yapmadım. Ama allah nasip ederse şubat ayında gidecek 15 se 15 i 24 ise 24 aylık vatani borcumu öder gelirim.
okumak için aylık 250-300 TL ortalama yeter. Daha fazlasında gezer tozarsın azında zorlanırsın. Aylık 300 TL yi ise Devlet 200 TL bursa olarak veya olmazsa kredi kesin olarak veriyor. Hadi sen 300 değil de 500 TL ye geçin diyelim.
Geriye 300 TL kalıyor.(Başka bir yerden burs almadığını düşünelim) Gün içinde 24 saat okula gitmeyeceksin. 7 saat uyusan 3 saat gezsen 5 saat okula gitsen geriye koskoca 8 saat kalıyor ki üniversite varsa part time iş kesinlikle var. Gün de 8 saat çalışarak 30-50 TL kazanabilirsin.
Her neyse buraları geçtim. Okumak Türkiyede kolay iş emin ol. Aile durumun vardır okuyamazsın. Bakmakla yükümlü olduğun kişiler vardır okuyamazsın.
Ama kusura bakmada kişiye özel kanun da çıkartılmaz.
Ayrıca son cümlenden askerliğini yapmadığın çok belli oluyor

Orada bırak 24 ü 15 ü 1 ay bile zor geçiyor be.