İyi söylemişsin ama üniversiteye gidemeyenin halinden üniversiteye gidemeyen anlar. Sen bi yolunu bulup gitmişsin sana basit geliyor ama işler öyle basit değil. Bende 4 yıl çabaladım bi taraflarımı yırttım kendimi parçaladım ama bende gidemedim üniversiteye.
Bana inan kendimden biliyorum üniversiteye gidemeyeceğini bildiği halde bi umutla sınava giren psikolojisi altüst olmuş binlerce kişi var. Burs alabilmek öyle basit iş değil. Her önüne gelene burs vermiyorlar. Verselerde burs herşeyini karşılayamıyor. İçinde deli gibi okuma azmi olan ama üniversiteye kayıt olmaya gitmek için otobüse verecek parası olmayan insanlar var. Ayrıca adama burs versen belki ailesinede bakmak zorunda olabilir. Sizin eve en azından emekli maaşı giriyormuş. Evine hiç para girmeyen yada tek kişinin alacağı asgari ücrete bakanlar ne yapacak.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Sen gitmişsin nasıl olsa ne varki gitmekte dimi. Sen öyle san.
Bu arada konu hakkındada şunu söyliyim: Ben ısrarla 9 aya veya en kötü ihtimal 12 aya düşmesini bekliyorum. Sırf bunun yüzünden işlerimi erteliyorum sürekli. Herkes eşit olmalı. Adam baba parasıyla üniversiteye gidip kızlarla fink atar sonra ben üniversite bitirdim 6 ay yapıcam der bizde burda kafayı yeriz.