BIaCk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Durumu olmadığı için okuyamayan yada eline okuma fırsatı verilmeyen yurdumun köylü insanının gunahı ne fazla yapıyor. Bu bana çok saçma geliyor. Vatan borcu namus borcudur ama eşitlik şart. 15 ay ise 15 ay 9 ay ise 9 ay eşit yapılmalı.

Üniversite okuyanlar zengin mi sanıyorsunuz? Hatta öss de derece yapanlar her sene çıktığında genelde derece yapanlar bile anadoludan köylerden kasabalardan çıkıyor.İçinde olduktan sonra insan okuyor çünkü artık başarılı öğrenci bursu kolay alıyor eskiden tereddütle bakıyordu herkes ama bilinçli artık bu konuda.O yüzden ben fakirim üniversite okuyamadım diye birşey yok istedikten sonra bulunduğun yerdeki belediyeye gidersin ora bile burs verir.Biraz kovalamak gerek tabi kimse öyle cebinize koymaz.Bende bursla okudum babam emekliydi,zengin değiliz.Sınıfımda 50 kişi varsa anca 10 tanesinin durumu çok iyidir diğerleri orta halli yada fakir kişilerdi çoğuda anadoludan gelmiş kişilerdi,hataydan tunceliden sivastan birçok kasaba hatta köy hayatı yaşayan arkadaşım vardı olunca oluyor yani.Bence bahane üretmek yerine okumak isteyen arkadaşlar biraz araştırsın birçok burs alabilcekleri yer göreceklerdir.Hiç olmadı kendince bi kariyer olsun yararı olur diye düşünüyorsa aöf okur biryandan çalışır böylece maddi sorunda yaşamaz yeterki istesin yeterki.

Ama lise hayatlarını bile kahvede okey oynayarak geçiren arkadaşlar üniversite okuyamadık paramız yok demesin,kahveye harcadıkları paraları biriktirsinler.

Zaten yeni moda oldu kimisi 15 ay yapanlar sanki batıda yapmıyor hepsi doğuda yapıyormuş gibi anlatır kimisi üniversite okuyan herkesi zengin sanar.Yok arkadaşlar böyle şeyler kulaktan dolma bilgilerle burada yazmayın birbirinizin kalbini kırmayın.Asıl son 3-4 senedir bu olayı düzenli olarak yılda 1 kez gündeme getirip sonra rafa kaldıran yetkililere sitem edin.Her sene aynı şey hersene.Ben askerdeyken de aynısı oldu 15 aylık arkadaşlar umutlandı sonra umutları kursağında kaldı tabi hersene istikrarı olarak tekrarlanıyor bu olay.Ben enfazla buna tepkiliyim askerdeki kardeşlerimize yazık ister istemez umut bağlıyorlar orda anasından babasından sevdiğinden uzakta sonra rafa kalktı diye haber geliyor ne rafmış ya hala dolmadı.