teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evlilikte kültür farkı çok ama çok önemlidir. Sizin evliliğiniz iyi diye kültür farkı önemsiz diyemezsiniz.

Örneğin kadın ünv. mezunuysa ve erkek ilkokul mezunuysa, kadının söylediği her söz erkeğe batar. Sus, her şeyi de bilme, tarzı cümleler sık sık kurulmaya başlanır.

Kültür-bilgi birikim-donanım farklılıklarının boyutu fazlaysa, o evlilikte ortak paydada buluşmak çok zor olur.

Aşk meşk hikaye kardeşim. Nerde hani aşk. Sen bi evlen bi o sorumluluğun altına gir de gör. Aşkın bittiğinde karşındaki insanın her haraketi sana batmaya başladığında sorarım o aşkı sana.

Allahım aşk sevgi deyip de beni nasıl deli ediyorlar yaa. Hayat bu gerçek ve uzun bir hayat var önünde.

Sen ak derken karşındaki ha bire kara anlıyorsa o aşk bakalım ne kadar mutlu edecek seni.

Evlilik sevgililik gibi değil. 6 sene flört edip hiç tartışmayan insanlar, daha evliliklerinin ilk ayında şiddetli tartışmalar yaşayabiliyor.

Aynı evde yaşayacaksın. Aynı yatağa gireceksin. O hayatı onunla paylaşacaksın. Hayata aynı açıdan bakmak zorunda değilsin ancak, eğer arada kültür bakımından uçurumlar varsa o ev de o hayat da sana zindan olur. Karşındaki insan senin dilinden anlamalı ki anlaşasınız..

Aşk ve sevgi mucize değil öyle her sorunu aşkım sevgilim gel öpimm diyerek çözemiyorsun malesef..
İyide Ben Tahsil ( Öğrenim ) Farkını Demiyorum Farklı Yörelerin Kültürüyle Yetişmiş İnsanların Evliliklerinden Bahsediyorum