İyi kötü diye tasarımcı ayrımı yoktur diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum ? Tabii ki vardır.
Burada savaşı verilen konuyu öncelikle iyi kavramak gerekiyor.
Bizim yaptığımız çalışmaları yapan ajanslar ne kadar ücret alıyor bir bilginiz var mı ? Piyasa burada zaten dipte. Sizin yapacağınız 10-20 TL lik yükseliş değil konu. Gerçek piyasaya dönüştür asıl mesele.Web piyasası diye bir kavram oluştu artık. Önemli olan bu kavramı yok etmek. Tasarımın internet üzerinden pazarlanıp pazarlanmaması değil , gerçek emek değeridir aslolan.
Yani çalışmalarını sen hala ucuza veriyorsun aslında ama üçün beşin derdindeyiz...
Savşını verdiğimiz şeyin bununla hiçbir alakası yok malesef. Hala 3-5 TL nin derdine düşmüş gidiyoruz. Ve bunun savaşını veren (!) insanlar da bizim yaşadıklarımızı , mağduriyetimizi bilmeyen insanlar.
Sen Türkiye'deki grafik tasarım sektörünün r10/tasarım kategorisinde döndüğünü sanıyorsun galiba

Buradaki tüm tasarımcılar yarından sonra min 100 TL ile iş alsalar, iş veren gider başka foruma(grafiker-iyinet-yeni türevler vs.) orada yaptırır genede vermez sana o parayı.
Türk insanından bahsediyoruz... Daha önce 20 TL ye logo yaptırıyordu şimdi niye 100 TL versin?
Zorunda başka çaresi yok diyeceksin, var.
Ayrıca bi konu var o ayrı muamma, benim yaptığım logoyla ahmet'in yaptığı logo bir mi? Değil
eee ben 100 tl ile logo işi alıyorsam, bu işte yeni olan ahmet'temi o fiyattan iş alacak? Gelde çık işin içinden