salihliler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seohocası makalen çok güzel zevkle okudum. Benim sormak istediğim şey backlink ekleme siteleri bu konunun neresinde ?.
Çünki bir çok seo aracı var bu konuda ve eklemek istediğimiz backlink kelimesinide kendimiz yazabiliyoruz. Mesela ben sitemi tabela kelimesinde backlinkliyorum bu makaleye bakarsak kendi url (siteadi.com) sindemi backlink kasmalıyım.
Elbette backlink alırken anahtar kelimelerden link almak önemlidir. Aynı zamanda anahtar kelime çeşitliliği de önemlidir. Anahtar kelimemizin ikamesi olabilecek nitelikteki kelimeler de mutlaka kullanılmalıdır. Örnek olarak araba - motor, notebook - masaüstü pc, autocad - 3ds max, open office - microsoft office gibi. Tabi benim verdiğim örnekler 2 kelime bunlar çok fazla sayılara da ulaşmaktadır.

Bu bilgilerden yola çıkarak ben neden seohocasi.com gibi eklenmesini istiyorum onu belirteyim.

Seo ikame kelimeler olarak kısır bir kelimedir. Kullanılabilecek çoğu farklı kelime öbekleri içerisinde seo kelimesini barındırıyor. Seo dersleri, seo teknikleri, seo makaleleri, seo danışmanlığı vs. Seo kelimesini çıkararak kullanmak bir anlam ifade etmiyor. Bu gibi durumlarda site ismi kullanılması da birleşik olduğu için kelimeler farklı bir anchor text kullanılmasını sağlayacak ve aynı zamanda indexsiz url sayısını arttıracaktır.

İkinci nedeni ise, seodan anlamayan kişiler bir siteyi önerirken o sitenin anahtar kelimesine link vermez direk o sitenin urlsini yazar. Google bu durumu çok iyi bildiği için, anahtar kelimelere verilen linki, site sahibinin seo çalışması olarak görür, site urlsine verilen linki site sahibinin bilgisi olmadan verilmiş bir tavsiye linki olarak görür. Bu çok önemli ayrıntı da, site urlsine link vermenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.