Ayrıca herkes WP tarzı kodlamaların daha performanlı olduğuna inanıyor. Neden? Kimse bilmiyor. Önceden okuduğum bir kaynakta, PHP'nin HTML etiketlerini PHP kodu gibi algılamaya çalıştığını, bu nedenle, PHP'nin performansının düştüğünü söyliyordu.
Peki ya "inline" olursa? Ben bunu SMF'den kazandığım bilgilere dayanarak söylüyorum ki yanlış olabilir. Ancak bana göre doğru. "Inline" meselesinin kaynağı çift tırnaklardır. Çift tırnaklar içerisinde bir değişkeni doğrudan basabilirsiniz. Ancak tek tırnak ile bu mümkün olmaz (Ekrana kodu yazar, çıktıyı değil). Yani biz HTML kodlar yazdıracağımız yerlerde de çift tırnak kullanırsak performans kaybederiz.
Ya sizin yolla yazarsak (BHCoder ve ve onun gibi düşünenler)? Sayfada 999 (ve dahası) kadar <?php ... ?> yazarak mı performans kazanırsınız? Hayır. Bu sefer de PHP, HTML etiketleri arasından PHP kodlarını bulmaya çalışacak ve yine performans kaybı olacak. Sayfada 999 (ve dahası) kadar <?php ... ?> yazarken ki kaybedeceğimiz zamanı söylemek istemiyorum bile...
Kısacası (bence) en iyi sözdizimi aşağıdaki gibidir ki Microsoft bile gelse ben bu yanlış(!) yoldan şaşmam (Biliyorum BHCoder sen sadece bildiğini paylaştın. Bizi zorlamadın... Ancak bir yöntem söylüyorsan tecrübelerine göre bunu bize açıklayıp öyle "böyle yazın kodlarını" demelisin):
<?php
$coder = 'Hkan';
if ($coder == 'BHCoder')
echo 'Yazar:', $coder;
elseif ($coder == 'Hkan')
echo 'Yazar:', $coder, 'Kaçın ordaaan :)';
else
echo 'Öhöm. :P';
?>
Sevgi, saygı ve tüm iyi şeylerle,
-grafitus.