Hiç bir ipucu bulamadım bu yazıda. Kimse cafein nedir bilmiyor herkes bir cafein yazısı yazıyor. Cafein ile ortaya çıkan tek bir gerçek vardır. Google'ın sanal zekası artık yapay link ile doğal linki daha iyi ayırır hale gelmiştir. İpucu diye verilen diğer bilgilerin hepsi bu duruma karşı seo ile uğraşanların ACABA kelimesini koymadan yazdıkları test etmedikleri tezleridir. Ve görüyorum ki bu tezlerin hepsi de boş.
Arkadaş iyi niyeti ile birşeyler yazmış ama ben hiç birine katılmıyorum.

1)cafein dofollow backlink almayı 2. plana düşürmemiştir. bloglara link kasmayı ikinci plana düşürmüştür. seçmeden önüne gelen her yere backlinkini eklemeyi ikinci plana düşürmüştür. yoksa yine backlink sistemin temelidir. sadece google bot yapay ve doğal backlink ayırımını daha iyi yapabilir hale gelmiştir. ben bu konuda web 3.0 bir semantik zeka kullandığına inanıyorum. ve buna karşı başarılı bazı çalışmalarım oldu. hala bloglara backlink kasıp faydasını görebiliyorum.

2)dizin ve forumlar çöplüktür google gözünde. forumlar hiç bir yetkinliği olmayan bilgi çöplükleridir. onun yerine bloglara öncelik verir. çünkü bir konunun uzmanı foruma moderatör olmak yerine kendi blogunu işletir. bloglar forumlara oranla daha derli toplu disiplinli içerik sunucularıdır. o yüzden senin dizin ve forumlardan backlink önerin geçeli 2 yıl olacak neredeyse. ben de xrumer var 100k forum üyelik açıp profil backlinki alabilirim ama bir naneye yaramıyor artık.

3)sosyal imleme olayı ise farklı bir konu. büyük oranda indexe katkısı olan ama sıralamalardaki katkısı oldukça tartışılır. tabi iyi bir sosyal imleme sitesinde yüklü bir takipçiniz yoksa. yoksa bu sitedeki gibi 1000 imleme 500 imleme ile olacak iş değil.

Bugüne kadar cafein ile ilgili yazı yazanların hiç birinde ispatlı örnekler, işe yarayan öneriler, vaybe dedirtecek fikirler bulamadım maalesef.