) sen şimdi izin kullanmayıp 14 ay askerlik yapan askerleri de askerlik yapmadın diye suçlarsın...
Bu arada kısa dönemler çatışma riski olan yerlere verilmezler. Ben demiyorum Genel Kurmay başkanı açıklamıştı. Dostum boşuna savunuyorsun(bari güncel bilgilerle savunsanda boşa yorulmasak)
Bu ülkede 800 bin askerin büyük çoğunluk oturur. 60 bini askerlere ve eşlerine hizmet eder. Gidin acemi birliğine ilk sordukları, kuaför, müzisyen, aşçı, garson, şoför vs... Bu insanlar ne yapacak dersiniz?
Boşa giden milli servete yazık. Profesyonel askerliğe dönmek yerine hala amatörce işler yapıyoruz.
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.
Üniversite okumayan insanlar bu habere seviniyor. Çünkü üniversitelilerle eşit olacaklarını düşünüyorlar ama değilsiniz.
Ayıptır söylemesi tuvalete sıçmayı bilmeyen adamla, 4 yıl çabalayıp üniversite bitirmiş adamı birmi tutacaksınız.
Yani askerliğin amacı nedir ? Savaşmı var arkadaş ? Terör var diyecekseniz, terör savaşarak bitirilmezki. Doğudaki terör olaylarını görüyoruz. Hangi güçler tarafından kontrol edildiğini, nasıl ülkeyi karıştırdıklarını görüyoruz. O zaman 700.000 kişiyi Güney Doğuda dağa çıkarın. Neden batıda boş boş nöbet bekliyoruki ? Allah aşkına sınır illeri neysede sen adamı alıyorsun Denizli'de, Isparta'da nöbet tutturuyorsun. Bu adamın vatan için faydası nedirki. Vatana faydası olması için iş kurması aile kurması gerekiyor o adamın. Yeni Türk evlatları yetiştirmesi gerekiyor.
Gelişmiş modern ülkelerin hiç birinde maalesef bu sistem yok. Silahlı güce ülkemizde ihtiyaç bile yok. 700.000 askerimiz var ama savaş oldumu ne işe yarar tartışılır ? Çünü elimizdeki teknoloji taaa ne zamanlardan kalmış. Askerlerimizin elindeki G-3'ler kaç yıllık herkez biliyor.
Zaten insanlarımıza korkuyu salmışlar ve bundan bazı güçler faydalanıyor.Askerliğe gitmedim ama giden yüzlerce insandan duyuyorum.Konuştuğum 10 kişiden 9'u komutanlarından paşalarından şikayetçi.
Üstelik er asker vatan için hizmet ederken, onun üstedikler ne için hizmet ediyor herkez biliyor.. Mehmetçikler çatışmada şehit düşüyor onlar heronlardan izliyorlar. Masabaşlarında terörden nasıl faydalanabiliriz ? İrtica ile nasıl mücadele edebiliriz, ülkeyi nasıl karıştırabiliriz onu düşünüyor darbeci
Bizim Çocuklar ... Onca masum Mehmetçiğimizde vatanı için şehit oluyor. Masumlar ölürken kötüler masa başlarında onların kanlarından faydalanıyorlar.
Prof. orduya kesinlikle geçiş yapılmalıdır.
Hangi çağda yaşıyoruz ? Savaşlar eğitimle,ekonomiyle oluyor artık.
Askerler prof. olarak yetiştirilmelidir. Sen bilim adamını,avukatını askerde tutup ne yapcaksın arkadaş. Alacaksın adamı ömür boyu asker olarak yetiştireceksinki işinin en iyisini yapsın. Savaş yokki sen tüm halkını askere alıyorsun.
Savaş oldumu tarihte oldğu gibi Türk milletinden bir avuç insan kalsa bile savaşır özgürlüğüne kavuşur. Muhtaç olduğumuz kuvvet damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur zaten.