Bu yazımda sizlere google caffeine ile ilgili bazı önemli notlar vereceğim.Bildiğiniz gibi google artık sadece bloglardan ve link satışı yapan sitelerden backlink almanızı pek önemsemiyor.Yani ek olarak yeni bir uygulama geldi diye düşünüyorum.Çünkü artık çoğu sitemde blog backlinkleri dolu ama sitelerim googlede iyi yerlere gelemiyor.Bazı sitelerim ise tam istediğim yerde.

Google Caffeine Nedir?
Google caffeine dofollow backlink almayı 2.plana düşüren bir uygulamadır.Yani önceden tonlarca blogdan,sitelerden parayla backlink satın alırdınız ama yeni uygulama sayesinde masraflar biraz daha düşecek.
Google Caffeine'yi Nasıl Yapabilirim?
Google Caffeine'nin en önemli bilgisini bu başlık altında vermek istiyorum.Diğer başlıklarda dofollow backlink almanın 2.planda kaldığını söylemiştim.Sitenizi sadece dofollow bloglara ya da link satın almakla üst sıraya taşıyamazsınız.Bu durumda çeşitli dizinlerden , forum profillerinden ve forumlardan backlink almanuız gerekecektir.Yani artık backlink alma şeklinize biraz değişiklik katacaksınız.Bookmark'ların faydası özellikle çoktur.Bookmarklara Türkçe'de Sosyal İmleme Sitesi denir.Bu tür bookmark sayfalarını r10'da SIS bölümünden bulabilirsiniz.Forum dizinlerinden backlink almak ise bir hayli önemlidir.Örneğin r10'da birçok karşılıksız toplist,dizin vardır bu fırsatları sakın kaçırmayın diyorum.Gerçekten çok yararını görebileceksiniz.Mesela benim açtığım bir konu vardı karşılıksız dizin sitesi kurmuştum ve hala linklerinizi eklemeye devam ediyorum; bknz. Bı tür sistemler gerçekten son aylarda google tarafından oldukça seviliyor.Gelelim forumlara ; forumlara üye olup sitenizi farklı farklı sitelerde tanıtmak google tarafından bolca index almanıza sebep olacak ve forumlardan sitenize çok tıklanırsa sıralamalarda da etkisini göreceksinizdir büyük ihtimalle.Bildiğiniz gibi değişik forumlardan profil oluşturarakta backlink almanın seo açısından büyük bir yararı vardır.