Ciddi konularda arama yapacağım zaman bing'i tercih ediyorum. Google'da doğru ve özgün bir içeriğe ulaşmak artık çok zaman gerektiriyor. Tabiki google'ın büyüklüğü tartışılamaz. Bu yönden baktınız mı hiç konuya? Google'ın amacı ne? Kendi amacına yıllar öncesinden ulaştı.. Ama bizim google'a girme amacımız birşeyler aramak değil mi? Bizim dışımızdakiler dersem daha doğru olur
Yani demek istediğim google, bing çıktıktan sonra büyük değişikliklere gitti farkettiyseniz. Özgün içeriğe, site kalitesine daha çok önem vermeye başladı. Çünkü artık google'da birşeyler bulmak için kaç site geziyoruz bir düşünsenize.
Komik bir örnekle açıklamak istiyorum. Google'a "ygs 2. tercihler" diye bir arama yapalım.
http://www.google.com.tr/#hl=tr&sour...4becf2cf750fa7 Bize sonuç çıkarması lazım dimi

Çıkan sonuçlara bakalım hemen

Sitelerde arayanlara soruyor, ygs 2. tercihleri ne zaman diye. Konuları okuduğumuzda net bir açıklama yok birşey yok vs.vs.. Bing'de yapalım aynı aramayı hiç sonuç yok. Çünkü kesinlik yok.. Bu konuya daha bir sürü örnek verilebilir.
Ben google kötü demiyorum, dünya devidir. Büyüklüğünü sürdürmek için yenilenmek zorunda bunuda gerçekleştiriyor. Umarım artık özgün içeriği daha kısa sürede buluruz google'da