Solano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen 20 yaşında gidip 21 yaşında dönecek işini kurmak için yeterince yılın olacak. bir üniversite mezunu eğer ilk senede kazanmışsa 22-23 yaşında üniversite bitecek.belki yüksek lisans doktora derken yaş 30'u geçecek. ondan sonra 1 sene herşeyi bırakacak asker olacak. olsun olmasın demiyoruz vatan hepimizin. ama 32-33 yaşlarında döndükten sonra aile kurmak iş bulmak vs. derken. işte eşitsizlik burda başlıyor ! nara atmaya gelince vatan hepimizin ama arkaplanda herkes kendini düşünür...
Arkadaşım bir üniversite bitiren kişi, 20 yaşında askere giden en fazla lise mezunu bir kişi sizin gibi iş kurup yada güzel bir şirkette çalışamıyor.
İşte eşitsizlik burada.

siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üniversite okumuş kalifiye elemanı askerde tutup ne yapacaksınız. Askerde boş boş oturacak, ya da 3-5 komutana hizmet edecek.

6 ay askerlik iyi. Hatta üniversiteliler hiç askerlik yapmamalı bence. Onlar ücretsiz askerlik süresi içerisinde kamu kurumlarında çalışırılmalı. Vatana daha faydalı olacaktır.
Askerde boş durmasın okumuş kalifiye arkadaş iş yapsın.
Askerliği yaptığım Tuncelide kalifiye dediğin elemanları geri hizmet yapıyorlar neden acaba? Kalifiye eleman diyemi?

Solano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zaten askerde eğitim 2 en fazla 3 ay sürer gerisi eğer sınırda görevli değilseniz geri kalan süre bekçilik yapmaktır. kalifiye bi elemanı 6-9 ay nöbetçi olarak orada dikmenin anlamı yok. burdan vatan millet sakarya propagandası yapmaya çalışmayın. yeri gelince herkes canını dişine takar askeri köylüsü dağdaki çobanı şehirdeki okuyanı. fırsat kollamayın

sayıları hesaplarsan 12 aydan bahsettiğimi anlarsın
Askerlik yapmadığın için bilmiyorsun işte uzun dönem yapan bir kişi 2.5 ay eğitim yapıyor.
Kısa dönem yapan ise 15 gün eğitim yapıyor.
Eğer biz korkuyoruz uzun dönemler gibi eğitim ve askerlik yapamaya o zaman aranızda imza toplayın evinizde oturarak askerlik yaparsınız.