Allback adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tasarımcıyım diyen Tasarımcı mıdır?

Piyasa fiyatlarının bu şekilde olmasını "kendine tasarımcı diyen fakat tasarımla alakası olmayan" insanlara bağlayabiliriz. .Tasarımcı demek iyi program kullanan demek değildir. Varolan bilgisini yaratıcılıkla yoğurup ortaya kaliteli iş çıkartan kişidir.

Siz Müşteriye Değil, Müşteriler Size Gelsin

Müşteriler "düzgün iletişim (brief alma-brief verme), düzgün zamanlama ve düzgün iş" üçlüsünü gördüklerinde zaten kendiliğinden geliyorlar. Böylece siz müşteri kovalamıyorsunuz, müşteri zaten sizi istiyor.

Müşteriyi Uygun Fiyat Vaadiyle Kazanmayın

Müşterilerle görüşmelerinizde işi almak istiyorsanız uygun fiyattan çok, yapılacak işin kalitesinden bahsetmeye özen gösterin. Uygun fiyatlandırmayla işi almaya çalışıyorsanız bu sizin yaptığınız işe güvenmediğinizi gösterir.

Örnek Vaka
1.5 sene önce r10.net üzerinden bana ulaşan ve kurumsal kimlik tasarımı hizmeti verdiğim bir müşterim benimle benzer bir iş için tekrar iletişime geçti. Telefonla bana ulaşıp özellikle tasarım bizimle çalışmak istediğini söyledi. Müsait olmadığımı, 2 hafta sonra hizmet kendisine hizmet verebileceğimi söyledim. 2 hafta sonrasında kendisine r10 piyasasının yaklaşık 3 katına tekabül bir fiyat çıkarttım. Hemen Kabul etti çünkü;

Kendisi geçen 1.5 sene içinde 3-4 tane tasarımcıyla çalışmış ve cuzi paralara hiçbir zaman kullanamayacağı çalışmaların sahibi olmuş. Hem de bu işlerin maliyeti bana vereceği ücreti çoktan aşmış

------

Eğer gerçekten tasarımcıysanız kendinize biraz değer verin.
İlginiz ve katılımınız için teşekkürler. "
- Eğer gerçekten tasarımcıysanız kendinize biraz değer verin. " Haklısınız.