Rorschach adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunları bilgisayar başında ortaokul dönemide oyun oynarak geçirip. Hatrı sayılır bir Anadolu lisesi kazanıp. İnterneti hayatından silmeden Hatrı sayılır bir üniversite kazanan biri olarak söylüyorum.
Ben de aynı durumda birisi olarak bikaç öneride bulunayım. Bir daha gireceğim dediğin için sınava hafta içi gidiyorsundur dershaneye. Ben de hafta içi oldum insan gerçekten çok rahat oluyor. Yani okul yok yazılı yok insan 4-5 saat çalışsa bile yorulmuyor.Hem pc hem de ders çalışarak çok güzel yürütebilirsin olayı. Eğer pc ye oturup ders çalışmazsan çok büyük sıkıntı olur ama dengeyi kurarsan kesinlikle sorun yaşamazsın.

Ders çalışırken o gün dershanede gördüğün konulara çalış. Zaten her gün her dersten bir konu bitmiyor, konu bitince konuyla ilgili testleri çözmen yeterli. Hafta sonları o hafta gördüğünüz konulara bak, eksik olduğun konulara bir daha çalış, biraz da test çöz tamamdır. Bu düzeni oturttuğun zaman bi süre sonra çözecek bişey bulamıyor insan. İşte o zamanlar deneme çöz, geçmiş konuları tekrar et.

Matematikten korkmana gerek yok, özellikle geçen seneki ygs matematik sorularına baktıysan kolay olduğunu göreceksin. Matematiğe çalışırken önyargılı yaklaşma, soru kalıplarını öğren bir de bu çok önemli. Belli başlı soru kalıpları vardır onları öğrenince olayın mantığını kavrıyosun zaten. Gerisi de formüldür formülleri de ezberleyemiyorsan hepsini bir kağıda yazıp çalışma masana asabilirsin.

Eğer psikolojik olarak bunalımdaysan benim gibi psikoloktan yardım alabilirsin. Sakın bunu pas geçme, gerçekten insan önemini anlıyor. Çok önemli bişey.

Bu işi yaparken zevk alarak yap. Ben şimdi 1 sene öncesini düşünüyorum çok paniktim Psikoloğa git gel rahatladım, şimdi ise o günleri gülerek anıyorum. Sen de İNŞALLAH istediğin yere gidince bu günlerini mutlu bir tebessümle anacaksın.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.