Saçma bi alınganlık yapmışsın bence. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Varki böyle olaylar birkaç kişi söylemiş.
Adam gibi gezene kimse birşey yapmaz. Ama adam gelip çarşının ortasında Allah'a küfür ederse Ağzını burnunu kırıp birliğine teslim ederler.(bu olay televizyonlara kadar çıktı. O yüzden herkes böyle diyor) Ayrıca çarşı iznine çıkıp Kızlara telefon numaralarının yazılı olduğu kağıtları verirlerse, kızların peşinden ayrılmazlarsa, kızlara laf atarlarsa askeri sevmezler. Aslında severler, ama biraz sert severler. İnsan gibi dolaşana herkes insanlık yapar. Ateş olmayan yerden çıkmamış demek ki duman. Kütahya muhafazakar bi şehirdir. O nedenle böyle şeylere dikkat eder. Üniversite öğrencisini de sevmez demiş bir kaç arkadaş. Üniversite öğrencileri de sevgililerini alıp olur olmaz her yerde öpüşür,oynaşırsa onu da sevmezler tabi ki. Ama insan gibi gezene kimse birşey yapmaz, tam tersine herkes elinden gelen yardımı yapar. Esnaf faiş fiyat çeker denilmiş. Bu büyük oranda doğrudur. Ama söylesenize hangi il'de esnaf öğrenci ve askere farklı fiyat vermiyor??
Ayrıca: Kütahya'ya son 5 yıla kadar genelde Doğudan, Hakkari, Şırnak, Van, Batman gibi yerlerden asker geliyordu. Doğu tarafından gelen gençlerde biraz kıl,ters oluyordu o nedenle bu askeri sevmemek. Şimdi yeni yeni artık istanbul, izmir vs. gibi yerlerden asker gelmeye başladı.
hocam tüm kütahya halkına laf söylemedim,zaten arkadaş kütahyaya gittiği an ne demek istediğimi anlayacak.sen kütahyalısındır sana bazı şeyler normal gelebilir ama ben 2 yıl kaldım ve bu şekilde bir değerlendirme yaptım.
Evet Kütahya'lıyım. Dediğini anlıyorum tabi ki ama üstte de yazdığım gibi adam gibi dolaşmasını bilene kütahya halkı birşey yapmaz. 2 yıl kaldınız biliyorsunuzdur. Burada sevgi yolu var en işlek yerdir. Adam oturmuş yolun ortasındaki banklara sevgilisiyle afedersin bir çiftleşmediği kalıyor. Bunu biz defalarca gördük. 1 değil 2 değil 3 değil. Haliyle muhafazakar bi şehir olduğu için böyle şeyler ters geliyor.