Bu tip haberler her zaman çıkıyor. Özellikle anneler gününde, annelere en büyük hediye olacak haberleri yapılıyor her sene... Ama bu sefer durum başka gibi görünüyor, Yeni Genel Kurmay Başkanı da bunu yapmayı kafasına koymuş gibi.
Zaten nüfus arttıkça Askeri şafak süresi de düşüyor. 4 sene askerlik yapan eski topraklar da vardı bu ülkede. 2 yılda, 18 ayda ve günümüzdeki gibi 15 ayda. Nüfus ve genç sayısı fazla olunca dolayısıyla rakam biraz daha düşüyor. Türkiye'nin nüfusu 80 milyon civarı oldu artık. Dünyada en fazla genç nüfusu olan ülkelerin başındayız zaten. Kendi adıma diyorum ki böyle birşey olmalı yani. Olursa da kimse karşı çıkmaz. Annelerimiz-babalarımız düzden razı, biz asker adayları razı, kız arkadaşlarımız, sevgililerimiz razı vs...
Şu üniversite mezunlarının süresi uzatılma işine gelince insanların bu konu hakkında ne düşündüğü zihinden zihine değişir açıkcası. Atıyorum ben şu an açık öğretim öğrencisiyim bir süre sonra mezun olacağım, üniversiteden sonra askerliğe gideceğim kafi zaten ama ben de herkesin tek tip askerlik yapmasından yanayım. Elbette üniversite mezunlarının bir takım ayrıcalıkları olmalı, daha rahat görevler verilmeli falan filan gibi ama süre olayına gelirsek kendi fikrim herkes aynı sürede başlayıp bitirmeli askerliği.
Üniversite mezunu adam zaten üniversiteyi bitirip gidiyor askerliğe genellikle. İş sıkıntısı, hayat erteleme falan filan olayları kafa yemiyor onlarda. Atıyorum lise mezunu, ilk okul mezunu adam askerden önce dükkan kurmuş olabiliyor, dükkanını bırakıp gidiyor oraya neredeyse iş hayatı alt üst oluyor adamın. Bu konuda yüksek okul okumamış adam daha şanssız bana göre.
Ayrıca herkese zorunlu 45 gün silah eğitimi verileceğini de söyleyeyim. Ben bugünlerde askere gitmeyi çok istiyordum fakat okul olunca gidemedim...