Konu almış başını gidiyor ama ben o ilk mesajdaki resimde takıldım. Eğer 20 bin gösterime 1.200 tık alıyorsan ya hile yapıyorsundur yada o resim fake dir. Türk sitede o kadar tıklatamıyoruz ingilizcede hiç tıklanmaz hele hele forex, loan vs. gibi yazılarda imkansız. Normal tık oranı size %4 normal siteler için çok süper kaliteli siteler için ise %8 dir oda çok nadir. Hani bilmediğim bir alan olsa anlayacam ama zamanında yaptığım ve para kazandığım kelimeler var ingilizceden. İçerik kalitesi çok yüksek bile olsa o rakam hayal. O hesabın ömrü kısadır.
Hocam Türkçe sitelerdeki gibi değil durum. Türküz ve linklere öcü diye bakıyoruz ve reklam linkleri konu ile bütünleşince tıklıyoruz. Yani ya indirme linki sanıyoruz yada konunun devamı sanıp tıklanıyor yoksa kolay kolay kimse tıklamaz.. Yabancı sitelerde durum farklı ve şu sitelerde bahsedilen adsense temalarını kesinlikle kullanmanızı önermem. Çünkü o temalarda genelde reklam yazılarla aynı gibi gözükse de çok tık oranı olmuyor. Normal ve güzel bir tema ile %4/5 oran alıyorum. Bunu alırken siteme bir çok konudan hit getiriyorum. Yani belli bir konu olsaydı bu oran daha yüksek olabilirdi. Nichelerde zaten amaç ziyaretçi istediği reklama tıklayıp aradığın şeye yönelsin mantığı var. Fakat benim aldığım %4-5 oranlar normal siteden. Bu niche istelerde daha yüksek olabilir. O yüzden arkadaşın bahsettiği %9 %12 hayal değildir.
Ayrıca hitler googleden geliyor ve doğal olarak banlanma teşkil etmiyor. Yani sırf sayfa to %10 oldu diye ban atılması çok mantıksız. Zaten çok kazanan yabancı adsense kullanıcılarının sayfa to oranlarını hayal bile edemiyorum.