teşkkürler hocam 20-30 liraya camcıya yapğtırsam bir akvaryum farkedermi

ama bu dediklerini yaparım her gün yemini veririm

ama suyunu kaç günde bir değişeceğimö onu bilmiyorum şuanda 1 tane balık var oda japğon 1 tane daha alsammı diye düşünüyorum ne dersin hocam ?
Yardımcı olacağım sana inşallah
Şimdi camcıya yaptır ama bu işi yapan camcıya, nedeni ise normal silikon kullanırsa 1 sene sonra balıkların zehirlenmeye başlar yani normal cam silikonu bir yıl gibi bir zaman zarfında suda durursa zehirli yönü ortaya çıkıyor. Özel akvaryum silikonu kullandır ki zaten ufak akvaryumlar ucuz bence riske girmeye gerek yok. Ben 270 litre civarı akvaryumu 200 liraya aldım hemde sihay silikonlu çok karizma

Balığı haftada bir gün aç bırakmak iyidir çünkü çakılın arasındaki yem artıklarını yemeye çalışıyor ve aç kalınca çok hareket edip üzerindeki toksinleri atıyor yani en az haftada bir gün aç bırak.
Sunuyu kirlendikçe değiştirirsin japonlarda su kirliliği çok sorun olmuyor faka malawi cichlid lerinde su temizliği çok önemli.
Japon balığı eşi sever ama ilgilenmez

yani gidip de güzel diye samuray cinsi alma şu kuyruğu pelerin gibi olanlardan uzun oluyorlar

eğer yetiştireceksen aslan baş yetiştir valla şahane oluyorlar faka çok hassas ve pahalılar
Fanusta 2 tane iyi gitmez ama söyleyeyim sonuçta bu balıklar büyüyecek ve bu işi yapacaksan akvaryumcudan bulduğunu almayacaksın. herşeyi satarlar sana

ısıtıcı diyeceklerdir almana gerek yok japon balığı sıcak suyu sevmez.
Bu suyu dinlendirme işi nedir ya ilk defa böyle bişey duyuyorum 3 sene besledim.
Hemde ciklet piranha gibi narin balıkları besledim suyunun yok %40ını bırak falan işi yoktu direk alıp koyuyordum hiçbişeyde olmuyordu. Hocam fanus işine ben karşıyım yav hayvan *** kadar yerde yüzmeye çalışıyor 10 20 liraya dikdörtgen akvaryumlar var onlardan bari al.
Bu suyun klorlu olup olmadığı ile ilgilidir ve ph değeri ile. Örnek vereyim Rize'de köyde olsam suyu falan dinlendirmem fakat kalabalık yerleşim yerlerindeki sular ya kireçli yada klorlu o yüzden dinlendirmeden yada ilaç kullanmadan suyu kullanamazsın. Tam tamıyla su yanlış değişimi ile 3 bin liralık balığım öldü hiç abartmıyorum. Ahlinin boyu 25 cm düşün artık

böyle elime alınca çok moralim bozulmuştu hele yunuslarım tam 20 tane yunus suyun ph derecesi yüzünden dikti nalları

neyse kalan sağlar bizim dedik 1 tane vatoz (at kadar oldu o da ne olacak boyu merak ediyorum

) bir de sarı prensesim var erkek renklerini bi görseni süper siyah çizgileri göz alıyor ona göre
e fanus işine karşısınızda ben 1 tane balık besleyecem

oda daha ufacık ben balığın tanesini 2 liraya aldım 2 liralık balığa gidip 30 liralık akvaryummu alayım ?
Bu iş böyledir küçük başlarsın birde bakmışsın evde 500 litre tank yapmışsın

ama ben direk 270 ile başladım

çok masraf ettim ama

yukardaki alıntıda cevapları verdim.