yorumları okumadan direk cevap veriyorum. 4 yıl balık besliyorum. Artık kendimi amatör görüyorum japon balığı pislikten başka birşey üretmiyor ne yazıkki o yüzden küçük bir akvaryum, iç filtre, hava motoru (bazı iç filtreler hava işinide görür), birkaç tane de taş al. Şimdi fanusta yaşamaz diyenler bir bakıma haklı çünkü balık yeterince hava alamaz, ne işi var balığın havayla demeyin her canlının havaya yani oksijene ihtiyacı var. Yeterince oksijen almadığında suyun üzerine çıkıp oksijen alır merak etme fakat yeterli gelmez bu yüzden ömrü az olabilir.

Sana tavsiyem yukarda bahsettiğim gibi bir akvaryum ve içerisinde 3 yada 5 er cm'lik sarı prenses koy birkaç tane bak akvaryumdan ne kadar zevk alacaksın. hele onlar büyüyüp yavru verdiğinde keyfine diyecek olmaz. 270 litrelik akvaryum var bende 30 taneden fazla balık sayısına çıkarttım bi ara (yavrular hariç ) 20-25 günde 30-40 arası yavru alıyordum hep arkadaşlarıma dağıtıyordum yavruları yada balıkçıya verip karşılığında yem alıyordum. Japonla uğraşılmaz benim arkadaşta 15 tane vardı benim akvaryumu gördü balıkları gitmiş vermiş hemen birine hemen cichlid almaya gittik.

son olarak toparlayayım, sürekli temizlerim yemini de aksatmadan veririm diyorsan yaşar sorun olmaz. dibine çakıl ve ince kum mutlaka koy (normal inşaat kumu değil beyaz kum)