JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben üniversite okudum diye az yapacağım
ben üniversite okudum benim diğerlerinden farkım olacak
ben üniversite okudum diğerlerinden 2 gömlek üstüm
ben üniversite okudum diğerleri ile aynı kefeye konulmamam lazım

diyen kişi ya da kişiler bence o üniversiteleri boşuna okumuşlar

İş sahasında , sosyal hayatta bile biz bir olmaktan bahsediyoruz siz ki kalmış askeri bir alanda ülke savunmasında neyden bahsediyorsunuz.

Ülkemde o kadar çok adam var ki neyin ne olduğunu bilmeyen siz üniversite okumuş kardeşleri ile birlikte askerlik yapıp o kadar çok öğrenecekleri birşeyler var ki anlatmak ile bitmez.

Vatana millete hayırlı olmak askeri az ya da çok yapmak değil de dolu dolu yapmaktır.

Düşünceler bana aittir sizler ile örtüşmeyebilir.Aklımdan geçenleri yazım.

Olaya çok garip boyut katmışsınız da çocuk gidiyor 20 yaşında diğeri eniyi ihtimal lisans mezunu olsa 22-24 yaş civarı oluyor ki bunlar arasında yüksek lisans-doktora eğitimi tamamlayıp askere gidenlerde var.Yaşı 28-30 olanlarda var yani.Şimdi bunlarla 20 yaşındaki çocuğu nasıl bir tutuyorsunuz eğitimi geçtim hayata bakışları farklı olacak diğeri hala özünde çocuk hala yanlış yapmaya açık hala içlerinde asilik var, o yaşı almış arkadaşların çoğu ise hayatını birşekilde yönlendirmiş ve daha ilerisi için ne yapabilirim derdinde olan sorumluluk sahibi insanlar.

Bunun en net örneği burda herkes anlatıyor ediyor da askere kaçı gitti konuşuyor bilmiyorum.Adam yapmakla görevli olduğu işi bile yapmıyor bundan kaçıyor herifi sağdan soldan topluyorsun.Kalkıp nasıl aynı olabilirsin.Tabi bu dediklerim herkesi kapsamaz kimisi aklı başında verilen görevi eksiksiz yapar efendi gibi takılır saygılıdır hiç problem çıkarmaz,çok delikanlı işi olmayan konuda bile sağa sola yardım eden çocuklarda vardı tabi.Çocuk nöbet yerini yeni nöbetçi gelmeden terkedemeyeceğini bildiği halde 5 dk gecikme oldu diye ki komutan kaynaklı sebebi vardı herif sen terket gel.Bunlar olacak iş mi bu herife bağır çağır anlamıyor.Askerde saçma sapan yaptığı şeyler yüzüne ceza alanlar çok.Afedersiniz tuvaletlere iç çamaşarılarını atanlar mı desem daha ne saysam bilmiyorum.30 kişi varsa 5 i çok zeki görevine sadık kişilerdi 15 tanesi orta şeker yapması gerekeni kadar yapan sonra kaybolan tiplerdi kalan 10 tane de genel olarak kaybolan tiplerdi.Giden arkadaşlarında mutlaka bu tip etrafında kişiler olmuştur.Şimdi gelde sen bu adamla bir tut kendini.Sen aman komutandan laf yemeyelim tüm bölük sorunsuz işlerini yapsın diye uğraş herifler kaçsın etsin.Sanki hala ortaokula liseye gidiyorda dersten kaçıyor.Eşitlik sadece süreyle olmaz sorumluluk almaya gelince kaçmayacak kimse.