LinkSatisTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir kere zemana ile nod32 yi aynı kefeye koymak olmaz.
nod32 bir antivirüs programıdır. yani çalışmayan uygualamarı taratırsınız.
zemana ise sadece programın yaptıklarını inceler ve sadece çalışan programın inceleme şansı var çalıştırman birşey bulamaz.

eğer antivirüsten şikayetçiyseniz avgninde fayda etceğini zannetmiyorum. kaldıki 1 virüs çıktıgında ilk haberi olan ve araştıran genelde eset dir.threatsense ile virüsler yayılmadan direk bulma imkanı var.
derseniz ilk virüsler tamam ama avg neden böyle bir çok virüs buluyor vs derseniz şöyle birşey var.
antivrüslerin bir çoğu programcıların programlarken kullandıkları apilere göre işlem yapar bölyelikle türevleride yakalanır.
api seçmede en vasat olan antivürs ise avg dir. bu yüzden virüs olmayan birçok şeyi virüs olarak algılaması normal. örn kendimden örnek vereyim.
sunucuma bağalanarak verisyon kontrolu yaptıroyordum. sonra arkadasım virüs var dedi. dedim hangi antivürs dedi avg .
sunucudan bilgi çekerken kullandıgım api yi değiştirince sorun kalktı.
ha bu durumlar için firewall tabi gerek bunun için zone alarm iyi diyolar.
ayrıca zemannanın sezgisel dediği(aslında oda bir veritabanından bakarak işlem yapan programdır) motoru antivirüs programı olarak avira dada var.
eğer benim gibi programlarla ilgilenen varsa bazen sadece aviranın virüs buldugu açıktır. bunun nedeni sezgisel olmadır.
farzı misal. eğer system32 ye bişi kopyalatırsanız bir kod ile avira öter ama diğerleri ötmeyebilir. fakat c ye kopyalatırsanız avira ötmez.

yani aslında anlatmak istediğim bir antivirüs veya herhangi bir program kullanırken nasıl çalıştıgını anlamaktır.
Ben Zemana antivirüstür, nod32 den daha iyidir diye birşey demedim. Antivirüs kullanmayın hiç biri hiç bir işe yaramıyor onun yerine zemana kullanın dedim.