Bugün Londra başkonsoluğunda 2 saat geçirdim, bellge almam lazım dı. Gelenlerin yarısı Askerlik için gelmişti ve paralı askerlik başvurusu yapıyordu 28 gün olanı. Sohbetlerin çoğu bir çoğu 28gün için geldiğini vs söylüyordu. Şimdi bunu düşününce eğitim seviyesi olarak ünivesite olmadığı belli olan adamlar bile bunun peşindeyse, okulu master felan bitince 26-27 yaşında olan adamları düşününce;

- Hem gözüm korkuyor beyin göçü diye,
- Hemde insanları askerlikden daha soğutucak bu karar.

Askerliğini uzun dönem yapmışları anlıyorum +3ay +5ay neki diyorlar ama olayı daha önceki mesajlarımda yazdığım gibi olayın sadece bugünü düşünüyor herkes.

Şuan 20 yaşında olanlar ozamanlar devletin her kurumun söz sahibi olacak, ve bu adamlar yurtdışın da kalırsa oranın kültürü ile yaşarsa bize ne katkısı olacak? Çok örnekleri var şuan yurtdışın da övündüğümüz ama ülkeye %1 katkısı olmayan başarılı insanların. Bence böyle bir karar hükümetin ve askerinin kendi vereceği bir karar olmamalı, mutlak ve mutlak Türkiye'nin geleceğini şuan ki suni gündemler den daha çok etkileyecek olay tartışılma lı uzun uzun. Bir orta yol bulunmalı, şuan ki var olan sistem de ve düşündükleri sistem de eşit değil ve yararı yok.

Hızlı kararların etkileri hep sonra dan çıkar iyi düşünmek lazım böyle bi karar öncesi, 1-2 yıllık taslakla olmaz, bunun etkileri en az 5 yıl düşünülmeli. Olaya sadece askerlik süresi olarak bakma sadece iyiniyetli bir bakışdır. Bunun ilerki süreçte; Ekonomik, Politik, Kültürel ve Stratejik sonuçlarını iyi hesaplamak lazım