sen 20 yaşında gidip 21 yaşında dönecek işini kurmak için yeterince yılın olacak. bir üniversite mezunu eğer ilk senede kazanmışsa 22-23 yaşında üniversite bitecek.belki yüksek lisans doktora derken yaş 30'u geçecek. ondan sonra 1 sene herşeyi bırakacak asker olacak. olsun olmasın demiyoruz vatan hepimizin. ama 32-33 yaşlarında döndükten sonra aile kurmak iş bulmak vs. derken. işte eşitsizlik burda başlıyor ! nara atmaya gelince vatan hepimizin ama arkaplanda herkes kendini düşünür...
3 ay bu yapmak istediklerinden seni alıkoyacağını düşünmüyorum.tamam biz belki senin bahsettiğin gibi doktora felan yapamadık edemedik ama 2 yıl okuduk diyelim ki okumadık üniversiteyi tamam üniversite okuyan birisi ile normal okuyan birisi iş imkanları açısından çok farklı oluyor konumu ama yani askere gidince değişen ne oluyor uzun dönem askerlik yapanlarda insan değiller mi onların da iş kurmak evlenmek vs vs gibi düşünceleri yok mu ki ? sadece üniversite okuyanlar iş kurmak vs gibi sebeplerle eşitsizlik bahane etmemeli.
Not : tartışmak vs vs gibi bir amaçla yazmadım sadece 3 aylık bir zaman diliminin yapmak istediklerini etkilemeyeceğini düşündüğüm için yorumumu belirtmek istedim.Hiç bir art niyetim yok bilmeni isterim.