Evvela şunu belirtmeliyimki konuyu yanlış yerde açmışsınız. Ancak şunuda belirtmeliyimki RS GALLERY ve DATSO GALLERY gibi popüler resim galerilerinde bu istediğiniz şeyi nasıl yapamadınız anlamadım. İlla kategori olmadan direk resimler görünsün tıklayınca da büyüsün diyosanız bunun için illa bir bileşene ihtiyacınız yokki. LIGHBOX efekti verebilecek herhangi bir MAMBOT yükleyip aktif hale getirin sonra bir içerik oluşturup o sayfaya mambotun göreceği kod u girin. mesela ; {gallery}resim_klasorunun_adi{/gallery} gibi. bu sadece bilindik bir mambot için kullanılır. Kullanacağınız mambota göre de değişecektir.
Ayrıca JALBUM adlı eklenti ile de çok güzel galeriler oluşturabilir, kategori oluşturmadan da bu anlattığınız özelliği yapabilirsiniz. Son olarakta
BURADAKİ sayfada sizin istediğiniz şey yapılmış zaten. bu program ile de sitenize çok harika lightbox efektli resimler ekleyebilrisiniz. Bu program sayesinde resimlerin küçük hallerinin görüneceği karelerden tutun da efekt vereceğiniz resmin görüntüsüne kadar değişik efektlerle yayınlayabilirsiniz. bende kullanmıştım hatta.
Programın adı VISIUAL LIGHTBOX ve
BURADAN temin edilebilir.
Download adresi vermek sakıcalımı bilmiyorum. bu nedenle eğer mahsuru varsa silinebilir.