MC_delta_T adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam 890 sayfa sql kitabımı olur yaw. el insaf. ne anlatmış o kadar merak ettim. sen ilişkisel veritabanının mantığını öğren yeter. ondan sonra mysql manual i yeter. zaten belli bir süre sonra 4-5 kalıp sorgun olacak onları değiştirip değiştirip kullanacaksın. arada takıldığın yerler olursa da nette bulabilirsin.
Yorumun için teşekkürler hocam ama ilerde farklı diller öğrenmeye kalkınca yine lazım olucak.

THR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yorumlar yapılırken webprogramming hiç php ve sql bilmiyormuş gibi yapılmış bildiğim kadarıyla webprogramming uzun süredir bunlarla ilgileniyor ve ara vermiş tekrar baştan başlamak için hevesli bunuda göz önünde bulundurmak gerek.

açıkçası hocam maddi durumun iyiyse düşünmeden al sql sadece php ile video, flash oyun sitesi vb yapacağın için kullanmayacaksın sonuçta, ilerde bir java programı, c# programı vs de yazsan, bir flash uygulamada geliştirsen gerekecek. keza sql de neredeyse php kadar büyük bir derya ceviz.net 'in sql bölümünde ve yabancı forumlarda vs sql bölümlerinde gezerken arada denk gelen sorular gerçekten yolun daha çok başında olduğumuzu gösteriyor. Öyle yerler varki yazacağım sorgu sadece select ve basit joinlerden oluşabiliyor ama onu görmek çok büyük marifet (tam anlatamadım ama senin anladığını biliyorum). hatta sırf bu işin uzmanları var sanırım veri madencisi diyorlar bakarsın veritabanı yönün ağır basar ve veri madencisi olursun?
Öncelikle THR dostum teşekkürler durumumu bilip cevap vermen beni bi hayli mutlu etti.Maddi durumum Allah'a şükür iyi. Yani dostum ozaman elimin altımda kaynak niyetinede olsun diye Siparişi şimdi geçtim.Ödemeyide yaptım . PHP konusunda daha başlama fırsatı Bulamadım.Biliyorsun Bir hastalık geçirdim onun neticesinde PHP konusunda epey bi unuttuklarım oldu.Arkadaşlar diyebilirler 1.5-2 yılda unutulmaz diye ama Narkoz vs. etkisi olunca Bazı hafıza Kayıpları meydana gelebiliyormuş.O yüzden sıfırdan başlıyıcağım.THR dostum dediğin mantıklı.İlerde başka dillerde öğrenmeye kalkınca belli başlı kalıpların dışına çıkınca gerçekten işe yarar kitap olucak düşüncesindeyim senin gibi.Yorumun için teşekkürler Dostum.

Mantıklı yorumlara + rep..