Aman arkadaşlar sakin olun biraz daha farketmeseydim kavga çıkacakmış
Şimdi konuyla ilgili bildiklerimi paylaşayım.
Bu sunucuyeri adlı arkadaşın lisansı bizden alındığı için değil haklarında yasal takip başlattıkları için kapatıldı.
Aktif Bilişim'den alınan lisanslar WHMCS Inc. ile firmamız arasında yapılan anlaşma bozulmadığı sürece bir sorun yok.Bu konuda lisans müşterilerimiz rahat olsunlar.
Zaten şuanda tüm müşterilerimizin whmcs.com üzerinde bir müşteri kaydı bulunuyor.Bizden yapılan lisans siparişlerinde aynı zamanda whmcs.com hesabı ve diğer tüm servislerden yararlanabiliyorsunuz.
Yinede olası bir anlaşmazlık ve en kötü durumu düşünürsek yinede firmamız ile WHMCS arasındaki anlaşmada bir sorun olsa bile hiç bir müşterimizi mağdur etmeden her birine ayrı ayrı whmcs.com üzerinden lisans alıp hizmetlerinin kaldığı andan devam etmelerini sağlarız.
Zaman bulamadığımdan WHMCS ile görüşemedim ama konuda adı geçen firmanın genel yetkilisi ile görüşebildim.Bana aktarılan Türkiye'de NULL kullanımı engellemek amacıyla böyle birşey yapıldığını belirttiler.
Zaten kendilerinin Reseller Sayfasında ki kayıt tarihide 10 Eylül kayıtlı olduğunu gösteriyor.
Şimdi buradaki sorun şu ki WHMCS önceki Partnerlik durumu hakkında bize bilgi vermeden Türkiye'de Distirbitor olarak böyle bir şey yapmış olması.
Kafanızdaki soru işaretlerinin giderilmesi için en güvenli bilgiyi whmcs.com sitesi üzerinden alabilrisiniz.
https://www.whmcs.com/members/submit...tep=2&deptid=5
Ek olarak adı geçen firmanın ülkemizde bir ofisi bulunmuyor telefonda aktardıklarına göre whmcs ofisinin üst katındalarmış.
Bu partner, distributör, reseller, alt reseller gibi kavramları yurt dışındaki insanlarla bizler aynı anlamda anlayamıyoruz sanırım buna neden olan bizimde hizmet aldığımız firmanın yazılı olarak net bir bilgi vermemiş olması.
Bu arada anlaşmayı whmcs.com üzerinden geçtiğimiz mayıs ayında yapmıştık.
Biz yaptığımızda başka Türkiye'de bir yetkili yada dağıtıcının olmadığını söylemişlerdi.
--------------------
4- Is there any partnership out of us from Turkey ? If there is can we know who are they ?
No there aren't any other active resellers at the current time.
--------------------
Ayrıca NULL kullanımın engellenmesi için yapılan çalışmaları hepimiz adına sevindirici ve iyi bir gelişme olarak görüyorum.
Her ne olursa olsun sonuçta bu adamlar yetkili distiributör adlı bir sayfa almışlar.Konuyu WHMCS, CMSSONIC ve AKTIFBILISIM arasında olan bir konu.
Sonuçta herkes hizmet vermenin peşinde olduğu için kullanıcılara etki eden bir şey olmaz.
Aşkın YILMAZ
Aktif Bilişim