mstf_333 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkür ederim baya açiklayici oldu

kredi olayini tam anlmadim bide bilgisayarlari nerden alayim ?

bayilik alicam daha ucuza gelsin diye
10 yıldır bilgisayar işleriyle uğraşırım ve çok kafeci tanıdığım oldu %90 ı gider garantili bilgisayar alır hiç uğraşma derim ben, parça garantisi değil makinayı kopmle toplattır ve büyük bir firmaya yaptır işi, örneğin İstanbulda Eksen bilgisayar sadece internet kafeciler için bu sistemi full kurup garantisini veriyordu zamanında uygun rakamlar demişlerdi bize (baya çalışmıştım onlarla). ağ bağlantı sistemi hakkında bilgin yoksa hemen başla kablo ucu çakmayı falan öğren, makinalara oto ip ile olmaz bu işler.

Programın adını hatırlayamadım kusura bakma, ama resmini görsem aha şu derdim 2006-2007 de neredeyse herkes o programı kullanıyordu kurulu olduğu bilgisayarlarda ücretsiz reklamını da yayınlamak zorundaydın güzel bi programdı yani bedava ama onun istediği reklamı yayınlıyordun programın arayüzünde. O programda kullanıcı adı açabiliyordun ve ön ödemeli kredi yükleyebiliyordun, yani ben geliyorum sürekli müşterinim ve diyorum ki bana 20 tl kredi yükle, sende kampanya yapmışsan hediyesiyle beraber (örnek veriyorum) 23 lira yüklüyorsun. Ben istediğim boş bir makinaya oturup kendi kullanıcı adım ve şifremle programı açıyorum yani bilgisayarı kullanmaya başlıyorum sen bana bir masa açmışsın gibi ben kendime masa açıyorum ve kredim bitene kadar ister otururum istersem 2 dk sonra kalkarım 1 saat parası alamazsın benden. Bu sistem sana zararmış gibi gözükür ama iki dk oturim kalkacağım muhabbetini kapatmış olursun Şu masayı aç şu masayı kapa olmaz müşteri gelir selamını verir gider pc başına oturur

Bilgisayar konusunda yukarda bi yorum yaptım ama güven bana hiç bulaşma teknik kısma zaten uğraşacağın müşteriler olacak. Bak şunu asla unutma bu senin ekmek teknen, online oyunlardan gelecek paralara umut bağlayarak sakın ana makinada falan online oyun oynama, kendini kaptırırsın. Yardım ettiğim dediğim arkadaşım sırf knight online yüzünden kafeyi sattı hemde neredeyse 3-5 müşteriyle çünkü oyun oynarken hiç müşteriye bakmıyordu

Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım ya bana kalırsa başka iş kovala ama o ki açmaya niyetlisin yardım edelim.

Bu arada cüzi bir rakama yıllık sigorta da yaptırabilirsin bilgisayarı çok işe yarıyor birisi anlatmıştı çocuğun biri lcd monitörü kırdı hemen fotosunu falan çekti 5 gün sonra yenisi geldi