bir süredir bir otomatik imleme sistemi üzerinde çalışıyorum. sistem yavaş yavaş oturuyor. hatta bunun için bir wordpress eklentisi de hazırladım. onu da sisteme entegre ettim.
kısaca bahsetmek gerekirse; kullanıcının yaptığı ayarlar doğrultusunda girmiş olduğu adresi/başlığı/açıklamayı/etiketleri sosyal imleme sitelerine post ediyor.
wordpress eklentisini yazdıktan sonra aklıma şöyle bir soru takıldı. bunu diğer scriptlere de entegre edebilir miyiz? misal forumdan birisi dizi scripti yazıyor/satıyor. ben ona bir api anahtarı vericem ve sistemin nasıl çalıştığını açıklayacağım. o da kendi scriptine wordpress eklentisi gibi bir eklenti yazacak ve girilen içerik otomatik olarak bu sisteme post edilecek. misal dizi scriptinden gidelim. scripti kullanan kişi sitesine içerik girdiğinde otomatik olarak imleme siteme de bir request gönderip bu içeriğin imlenmesini sağlayacak. tabii bunu aklınıza gelen her script için yapabileceğiz. program,oyun vs....
sitemden api anahtarı alıp kullanan scriptlere de promosyon olarak her kullanıcısınına belli bir miktar kredi vericem. böylece hem sizin scriptinizin cazibesi artacak, hem kullanan kişinin sitesi daha çabuk indeks/hit alacak, hem de benim sistemim daha geniş bir kitleye ulaşacak.
evet ne dersiniz kod insanları, böyle birşey yapsam scritplerinize entegre eder misiniz? yoksa "hiç gerek yok" mu diyorsunuz?